Algemene informatie

Hawaii… Wie kent deze bijna mythische archipel in de Pacific niet?! De prachtige natuur en het aangename klimaat maken van Hawaii een ideale vakantiebestemming. Met een mix van actieve vulkanen, prachtige watervallen,regenwouden en uitgestrekte stranden biedt Hawaii voor ieder wat wils. De van oorsprong vulkanische eilanden rijzen hoog op uit de oceaan. De archipel bestaat uit 132 eilanden, waarvan je er zes kunt bezoeken: Oahu, Maui, Hawaii (Big lsland), Kauai, Molokai en Lanai.

Klimaat

Op Hawaii heerst een zonnig, subtropisch klimaat. Er is weinig temperatuurverschil tussen de seizoenen. Zo is het in januari en februari gemiddeld 21 graden en in juli en augustus ongeveer 27 graden.

Let op! Pas op voor de felle zon, zelfs wanneer het bewolkt is. We raden je daarom aan een zonnebrandmiddel met hoge factor te gebruiken.

Landschap

Hawaii bestaat uit 132 eilanden, verspreid over een gebied met een lengte van ruim 2.600 kilometer. Je vindt er enorm veel koraalrif. Van deze eilanden zijn er acht bewoond. De hele archipel is onderdeel van een imposant bergmassief, dat op de oceaanbodem - van 5.600 meter diep - door vulkaanuitbarstingen is ontstaan.

De toppen van dit massief vormen dus de eilanden van Hawaii. Geologen nemen aan dat die toppen ongeveer 25 miljoen jaar geleden vorm begonnen te krijgen.

De groei van de archipel gaat overigens nog steeds door: er stroomt lava vanuit de werkende vulkanen de zee in. Dit spectaculaire natuurverschijnsel kun je op Big lsland terugzien in het Hawaii Volcanoes National Park.

Tijdsverschil

In Hawaii is het elf uur vroeger dan in Nederland.