Chicago’s Trendy & Kunstzinnige parken

Amerika
door Priscilla Melse

Als ik voor een inkoopreis naar Chicago moet, voel ik me altijd een geluksvogel. Afgelopen juni was het weer zover. Ik heb zo mijn vaste adresjes, maar eerst ga ik altijd naar een van de stadsparken toe. De stadsparken in ‘The Windy City’ zijn namelijk te gek! Kunstzinnig, groen en ruim. 

Chicago, Illinois

Even buiten The Loop, de bekende metrolijn rondom het zakenhart van de stad, vind je Grant Park met de beroemde Buckingham Fountain (bekend van de tv-serie ‘Married with Children’). Lincoln Park is vooral bekend om zijn gratis(!) dierentuin, de Lincoln Park Zoo, in deze dierentuin wonen ruim duizend verschillende dieren van leeuwen tot beren en van giraffen tot lama’s. Millennium Park biedt swingende muziek, kunst en architectuur, waaronder de wereldberoemde Cloud Gate (bean).  


In de winter is er een ijsbaan in de zomer een verkoelende, interactieve Crown fontein. De terrassen zijn open van het voor- tot het najaar. Het gebied, dat doorgaat voor de ‘concert area’ trekt duizenden inwoners. Het is dan ook fantastisch! Gedurende de zomermaanden zijn er meerdere keren per week gratis concerten en filmavonden in de openlucht. Ook het Art Institute is een bezoekje meer dan waard. De permanente collectie van schilderijen, tekeningen, fotografie en textiel bevat de grootste verzameling van impressionistische en postimpressionistische werken buiten het Louvre.

Bekijk hier onze stedentrip naar Chicago