De New York CityPASS – een absolute aanrader!

Amerika
door Priscilla Melse

Tijdens mijn bezoek aan New York heb ik de CityPASS aangeschaft. Een super handige pas waarmee je toegang hebt tot maar liefst 6 attracties voor een hele aantrekkelijke prijs. Je bespaart hier circa 50% mee op de toegang tot diverse musea en attracties.


Bij de meeste attracties heb je voorrang en loop je langs de lange rijen. De CityPASS is een week geldig, ideaal als je meerdere dagen in New York verblijft! De volgende attracties zijn inclusief (onder voorbehoud van wijzigingen):


1. Empire State Building Observatory  2. American Museum of Natural History  3. The Metropolitan Museum of Art  4. 9/11-Memorial & Museum OF Intrepid Sea, Air & Space Museum 5. Top of the Rock OF Guggenheim Museum 6. Statue of Liberty & Ellis Island OF  Circle Line Cruises Als eerste heb ik het zeer indrukwekkende 9/11 Memorial & Museum bezocht. Ik raad iedereen aan dit te bezoeken. Op een zeer mooie en ingetogen manier wordt de aanslag op de Twin Towers en de gevolgen hiervan in dit museum herdacht.  Ook het American Museum of Natural History heb ik bezocht. Een gigantisch museum waar je minimaal een halve dag voor moet uittrekken. Het museum heeft een fantastisch planetarium. Er zijn vele resten van dinosaurussen te zien, wat voor kinderen natuurlijk ook erg spectaculair is. Tevens zit er ook toegang tot het Rose Center for Earth and Space bij. Het Guggenheim Museum heeft een zeer interessante kunsttentoonstelling. Echter is het mooiste aan het museum eigenlijk het gebouw zelf. Het gebouw van het museum is een waar juweeltje van architect Frank Lloyd Wright. Het gebouw loopt rond en heeft weinig trappen, uniek! Bekijk hier onze stedentrip naar New York