Eenden in de lift

Amerika
door Elske Doets

In Memphis is het ‘Peabody’ Hotel het meest bekende, nostalgische en luxe hotel dichtbij ‘Beale Street’.  Perfecte ligging om lopend alle blues tenten te verkennen vanaf de ‘Peabody’. Dit hotel heeft een bijzondere traditie die in 1930 als grap geboren is.  

De toenmalige general manager van het hotel en een vriend kwamen ietwat beschonken terug van een jachttripje en lieten hun levende aas, eenden even zwemmen in de lobby fontein van het hotel. Een bizar tafereel dat sindsdien de attractie van het hotel is geworden. Elke dag komen de eenden met een liftboy met de lift van het hotel aan in de lobby en lopen over een rode loper naar de fontein om 11.00 en om 17.00 gaan zij weer terug naar het dak van het hotel waar zij hun eenden verblijf hebben.  Elke dag komen er honderden mensen kijken om de ‘Duck march’ te zien.


Goed gevonden want velen drinken ook een drankje, slimme marketing. Priscilla en ik kwamen net aan om 16.45 in de Peabody om dit spektakel mee te maken en vonden het vermakelijk Amerikaans. Wij namen ook nog een kijkje naar hun eenden verblijf op het dak. Een mega dakterras voor feesten en partijen en een tamelijk bescheiden eenden huis in een rustig gedeelte.  

Reistip: ga naar de eerste etage en kijk vanaf de balustrade zo de fontein in, je staat dan eerste rang.