Florida, de perfecte honeymoon bestemming

Amerika
door Danielle van Zelst

In mei 2014 ben ik samen met mijn man op huwelijksreis naar Florida geweest. Een betere huwelijksreis hadden we ons niet kunnen wensen!Na aankomst op Orlando Sanford hebben we de auto opgehaald en zijn we naar het Floridays Resort gereden.  Het resort heeft een ideale locatie: de meeste highlights en pretparken liggen binnen een straal van twintig minuten rijden.De volgende dag hebben we Island of Adventures bezocht. Dit is een prachtig park met achtbanen (the Hulk), 3D rides (Spider-Man), een kids- en cartoongedeelte en verschillende shows. Wij vondenWizarding World of Harry Potter het allerleukst! Als je in Orlando bent, moet je hier zeker naartoe gaan. Achtbanen als de Dragon Challenge en de Hippogriff zijn voor de echte daredevils. De fantastische 3D ride Harry Potter and the Forbidden Journey is onze favoriet. Ook de wereld van Harry Potter is helemaal geweldig. Allemaal winkeltjes uit de film zijn nagemaakt! Je kunt hier je eigen toverstaf kopen en het butterbeer proeven. Tip: ga aan het eind van de dag eten bij Maragarittaville op de City Walk. We zijn ook naar Disney Magic Kingdom geweest: het park der parken! Helaas waren de parades afgelast vanwege regen en onweer. Uiteraard hebben we een ritje gemaakt in de overbekende Space Mountain. Andere attracties die we hebben bezocht, zijn Splash Mountain, Big Thunder Mountain en de 3D rides van de Zeemeermin en Peter Pan.Tip: in het park vind je veel plekken waar je fastfood kunt eten. Wil je in een sfeervol restaurant eten, dan moet je dit bij binnenkomst reserveren. Op de vierde dag zijn we via Winterpark naar Daytona Beach gereden. We hebben een bezoek gebracht aan de Daytona Speedway. Voor 23 dollar per persoon krijg je een geweldige tour: je gaat naar een skybox en hebt daar uitzicht over het hele circuit! Dit was fantastisch! Op de laatste dag in Orlando hebben we een bezoek gebracht aan Seaworld. Natuurlijk zijn we hier naar de orka- en dolfijnenshows geweest. In het hoogseizoen zijn er late shows met vuurwerk. Ook zijn er fantastische attracties, zoals de Kraken-achtbaan, de Manta-achtbaan en de Arctic ride.

We hebben vanuit Orlando de verkeersborden gevolgd richting Tampa en vervolgens richting Clearwater en Fort Myers. Onderweg zijn we gestopt bij een van de prachtige stranden van St. Pete Beach: in één woord prachtig! Vervolgens zijn we doorgereden naar Fort Myers. We hebben de rest van de middag doorgebracht in het prachtige Pink Shell Beach Resort. 's Avonds - tijdens de zonsondergang - is er een schelpenceremonie rondom het zwembad. Dit is erg bijzonder. Wij zijn de eerste volle dag met een trolley op stap geweest. Je betaalt 0,50 dollar per ritje per persoon. De trolley stopt voor het hotel en rijdt over heel Estro Boulevard. Je komt onder andere langs Times Square. De trolley gaat tot Lovers Key State Park en dan weer terug. Wij zijn ook nog bij de haven van Fort Myers geweest. Hier kun je heerlijk lunchen bij Nervous Nellies. Let op: de porties zijn groot en de keuze ook! De dag erna zijn wij naar Sanibel en Captiva geweest. Wat een paradijs! Prachtige stranden, mooie schelpen en kleinschalig.

Onderweg naar de Keys hebben we bij Sawgrass Recreation Area een airboat tour gedaan. Dit was een fantastische ervaring! We hebben meerdere krokodillen gezien. Op weg naar Key West zijn we via Grassey Key - waar het Dolphin Research Center ligt - doorgereden naar Marathon Key. Bij het Turtle Hospital moet je echt even stoppen: hier worden gewonde schildpadden opgevangen! Niet alle schildpadden kunnen teruggezet worden... Een aantal kan niet meer terug; deze schilpadden hebben te veel schade opgelopen en overleven het niet in het wild. Ze blijven in het ziekenhuis. De Keys is dé plek om een watersport te beoefenen. Rond een uurtje of twee kwamen wij aan bij de sfeervolle Inn at Key West. Met de auto is het ongeveer tien tot vijftien minuten rijden naar het centrum van Key West. In Key West hebben we de Old Trolley Tour gedaan. Tijdens deze tour kom je langs diverse hoogtepunten van het eiland: het Hemmingway House, de vuurtoren, Bahamma Village, Duval Street, Mallory Square, Historic Waterfront, East Martello Fort en Museum, Casa Marina Resort, Southern Most Point, Shipwreck Museum en Key West Aquarium. Kortom: alle hoogtepunten van Key West!Een must-do is de zonsondergang op Mallory Square! Onder begeleiding van straatartiesten wordt er gevierd dat de zon ondergaat. Ik vond dit een van de mooiste zonsondergangen ooit! Hemmingway House is echt een aanrader. Verder hebben we een bezoek gebracht aan Most Southern Point. Dit is een unieke locatie op het meest zuidelijke punt. En een heerlijke Key Lime Pie mocht natuurlijk niet ontbreken! Dit hebben we gegeten bij Kermit's Key Lime Pie Shop. 

Onze reis hebben we afgesloten met twee nachten in Miami. Wij sliepen in de prachtige accommodatie Ocean Five op Ocean Drive. Ocean Drive is de bekende straat met alle Art Deco-gebouwen. Als je de weg oversteekt, kom je op Miami South Beach. Achter Ocean Drive liggen de sfeervolle straten Collins Avenue en Washington Avenue. Je vindt hier diverse boetieks van Victoria Secret, Sephora en The Gap. Een aanrader is Espanola Way: het sfeervolste plekje met de beste restaurants, allemaal in Spaanse en Caribische sferen! Op de volle dag hebben we eerst een Art Deco Tour gedaan op de fiets. Dit was erg leuk! Op een goed tempo, duidelijk en met enthousiaste uitleg. Enkele hoogtepunten zijn Ocean Drive, de botanische tuinen en Miami Holocaust Memorial. ’s Middags hebben we een Pirate Duck Tour gedaan. Je gaat door het Art Deco District en vervolgens via Biscayne Bay naar Star Island. Onderweg hebben we dolfijnen gezien. Ook kun je hier zeekoeien spotten. Op Star Island vind je diverse grote, prachtige huizen van bekende en minder bekende sterren.

We hebben een prachtige huwelijksreis gehad en zullen zeker nog een keer teruggaan... Pretparken, stranden, wildlife en natuur: het was fantastisch!