De mogelijkheden bij de Grand Canyon

Amerika
door Sandy Reynhout

De Grand Canyon staat bij vele mensen op de "bucket list". Dit fenomenale natuurverschijnsel moet je gezien hebben! Maar de Grand Canyon heeft veel meer te bieden.

 De Grand Canyon heeft meerdere kanten t.w. de South Rim, de North Rim en de West Rim. 


SOUTH RIM

De South Rim is het meest toeristische gedeelte en is het hele jaar geopend. Hier heb je prachtige uitzichtpunten waar je vooral de diepte inkijkt. Om in de sfeer te komen van de Canyon kan je in Tusayan naar de Grand Canyon IMAX voorstelling gaan. Deze film voorstelling gaat met name over de ontstaansgeschiedenis van de Grand Canyon en toont uiteraard mooie beelden. Maar het meest mooie is dat je dit natuurlijk in het echt gaat ervaren! Langs de Rim heb je verschillende uitzichtpunten waaronder bijv. Grandview Point en Lipon Point. Ook kan je diverse wandelingen maken langs de Rim , Rim Trail, of een dagtocht naar beneden zoals bijvoorbeeld de Bright Angel Trail 

Vanuit Tusayan kan je ook een helikopter vlucht ondernemen en dan kan je kiezen voor een vlucht boven de Grand Canyon of een vlucht met bodemlanding.


VERBLIJF

Je kunt hier verblijven in diverse lodges aan of nabij de Rim gelegen of je kan kiezen voor het plaatsje Tusayan, op ongeveer 10 minuten rijden vanaf de Rim, met diverse hotels, restaurants en winkels.

Ook kamperen is een mogelijkheid bij de Grand Canyon. bij de South Rim heb je bijvoorbeeld Mather Campground of Trailer park Village. Aan de North Rim heb je de `North Rim Campground`. Bij alle campings raden wij aan om te reserveren om teleurstelling te voorkomen.NORTH RIM

De North Rim is hemelsbreed ca. 16 kilometer van de South Rim verwijderd maar met de auto duurt dit zo'n 5 uur om deze kant te bereiken vanaf the South Rim! Deze kant van de Grand Canyon is rustiger en minder bezocht dus voor wie wat meer rust zoekt is dit zeker aan te raden.  Aan deze kant van de Grand Canyon gaat het met name om de weidse uitzichten! Let op deze kant van de Grand Canyon niet het hele jaar open. Ook moet je hier rekening houden met beperkte mogelijkheden om te verblijven.  

North Rim, Grand Canyon, Arizona

WEST RIM

Dan heb je ook nog de wat onbekende kant van de Grand Canyon en dat is de West Rim. Hier zijn veel mogelijkheden voor excursies. Wat deze kant van de Grand Canyon bijzonder maakt is de "Skywalk", dit is een hoefijzer vormige glazen brug waar je over heen kan lopen en dan 4000 meter de diepte in kijkt. Ook kan je hier helikoptervluchten reserveren en een raft over de Colorado river boeken.

West Rim, Grand Canyon, Arizona

Wist u dat:

  • ...De Grand Canyon sinds 1919 een National Park is
  • ...de North Rim niet het hele jaar geopend is.
  • ...er shuttlebussen rijden langs de view points aan de South Rim.
  • ...het zomers druk kan zijn bij alle view points bij de South Rim.
  • ...wij dan aanraden om zo vroeg mogelijk de Grand Canyon te gaan bekijken.
  • ...helikoptervluchten het beste voor s´morgens geboekt moeten worden
  • ...dit is ivm met de mooie zonsopgang.
  • ...excursies vooraf geboekt moeten worden omdat ter plaatse alles vol kan zijn
  • ... dit veel teleurstelling kan besparen als men van te voren reserveert.