Juichen voor de New York Rangers!

Amerika
door Marieke Herder

Een sportwedstrijd bijwonen in Amerika, wie wil dit nou niet? Honkbal, Basketbal, American Football, voetbal of ijshockey, er is keuze genoeg. Tijdens mijn reis bezocht ik een ijshockeywedstrijd van de New York Rangers tegen de New Jersey Devils, wat een beleving!


De thuisbasis van de New York Rangers bevindt zich in het centrum van Manhattan, in het wereldberoemde Madison Square Garden. Een locatie waar naast vele sportwedstrijden ook de grootste wereldsterren optreden. Om deze wereldberoemde arena te mogen betreden en, na alle nodige security checks, plaats te mogen nemen op één van de bijna 20.000 stoelen, is al bijzonder.


De wedstrijd begon om 19:00 uur. Voor veel New Yorkers een mooie tijd om na het werken direct door te gaan om hun favoriete team aan te moedigen. Voordat de wedstrijd begint wordt je verwelkomt door de geur van hotdogs en pizza’s. Ook worden er tientallen grote bekers bier en frisdrank ingeschonken. De sfeer die in de arena hangt en de passie die de fans met zich meebrengen is iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Supporters van beide teams staan gemengd in het publiek. Voor de wedstrijd begint zingen zij schouder aan schouder het nationale volkslied.


Gedurende de wedstrijd verveel ik mij geen moment. Zelfs het aanvegen van de ijsbaan en de pauze tussen de sets door is een waar spektakel. Dit spektakel bestaat uit muziek, lichtshows of een korte wedstrijd met de New York Rangers van de toekomst, de kinderteams. Iedere goal is één groot feest, waarbij menig foam-finger de lucht in schiet en alle fans een overwinningslied zingen. De wedstrijd werd gewonnen door de Rangers met 3 goals tegen 1. Na 2,5 uur verlieten veel positieve en blije gezichten de arena. Waarom moet jij een sportwedstrijd bijwonen? Of je nou een sport-fan bent of niet, de sfeer, de passie en de show die een wedstrijd met zich mee brengt is iets wat wij in Nederland niet kennen. Het is een spektakel die je niet mag missen.  


Bekijk hier onze stedentrips naar New York