Reisverslag Priscilla Melse - Zuidwest USA

Amerika
door Priscilla Melse

Reisverslag Priscilla Melse - Zuidwest-USA

Mijn vriend en ik zijn weer terug van onze vakantie in Zuidwest-USA. De indrukken die ik daar heb opgedaan, dringen nu pas echt tot mij door. Wat een ontzettend mooie gebieden! Het landschap verandert bijna met het uur: van woestijn tot bossen en van ruige kusten tot prachtige meren. Onze reis begon in San Francisco. In juni was ik hier ook al geweest, maar het blijft een fantastische stad! Mijn tip: huur een fiets en rijd over de Golden Gate Bridge. Ga vervolgens naar Sausalito, daar kun je heerlijk lunchen. En vaar dan met de ferry terug naar de stad.


Na San Francisco zijn wij begonnen aan de Highway 1, wat een te gekke route is dat! Onze twee stops op deze route waren in Monterey en Santa Barbara. De uitzichten onderweg zijn adembenemend: je blijft stoppen om foto’s te maken. Monterey is een leuk vissersplaatsje, waar vroeger de sardientjes ingeblikt werden. 

Monterey Bay Aquarium Monterey California

Santa Barbara is een gezellig plaatsje met een hele leuke winkelstraat, mooi strand en hele goede restaurants! We hebben onze weg over de Highway 1 vervolgd en kwamen uiteindelijk aan in Santa Monica, Los Angeles. Deze plek was precies zoals ik het me in gedachten had voorgesteld: de pier, het strand en natuurlijk alle sportfanaten die bezig zijn nog meer spieren te kweken! We hebben een beach cruiser op het strand gehuurd en zijn hiermee naar Venice Beach gereden. 

Venice Beach, Los Angeles

Ook hebben we samen met een gids per fiets Hollywood ontdekt. Dit is een echte aanrader. Dan zul je zien dat Hollywood niet alleen bestaat uit de Walk of Fame. 's Avonds is het erg leuk om in Santa Monica naar 3rd Street Promenade te gaan, met gezellige restaurantjes en veel winkels. 

Na Los Angeles zijn we doorgereden naar San Diego, waar we Old Town hebben bezocht. Om in Mexicaanse sferen te komen moet je hier zeker naartoe! Daarna zijn we doorgereden naar Tucson (Arizona), waar we op een ranch verbleven. Wat een ervaring was dat! De hele dag door kun je deelnemen aan paardrijdtochten, 's avonds zijn er activiteiten als linedancing en het eten is voortreffelijk! 

White Stallion Ranch Tucson Arizona

Bezoek ook zeker het Saguaro National Park en het Sonoran Desert Museum. Vervolgens zijn we via de Apache Trail (een oude Indianenroute) richting Sedona gereden. De Apache Trail is een absolute must-do! En Sedona is fantastisch, wat een mooi landschap. Het stadje is omringd door roodgekleurde rotsen, werkelijk prachtig. Mijn tip: boek vooraf een jeeptour en beleef de prachtige natuur nog intenser. 

Broken Arrow Jeep Tour

Na Sedona zijn we richting de Grand Canyon gereden, waar we een helikoptervlucht hebben gemaakt. Wat een uitzicht! Voor de ultieme Grand Canyon-ervaring moet je dit toch echt wel doen. Onze route hebben we vervolgd door Grand Canyon National Park - waar we uiteraard veel stops hebben gemaakt - richting Page. Hier hebben we de Antelope Canyon bezocht. In één woord: WAUW! Echt heel erg mooi... De lichtinval in deze canyon is heel erg bijzonder. 


Bryce Canyon was de volgende stop en een van mijn favoriete plekken. Wat is dat bijzonder! Het Amphitheater is prachtig. Zorg ervoor dat je hier op verschillende delen van de dag bent en je zult zien dat het licht constant verandert.Onze laatste en meest hysterische bestemming was Las Vegas. Gekker dan gek, maar o-zo-fantastisch! De fonteinenshow bij het Bellagio is supermooi, net als de lichtshow in Fremont Street. Alleen de hotels op zich zijn al een bezienswaardigheid: de skyline van New York en de kanalen in het Venetian... Helemaal te gek!


Bekijk hier onze reizen naar West USA!