Rooftop in levendig Vicksburg

Amerika
door Elske Doets

Priscilla en ik voelden ons alsof wij de ruimte waren in geschoten en op een planeet terecht waren gekomen waar de tijd eeuwenlang had stil gestaan.

Het overkwam ons tijdens een avondwandeling na ons diner in de plantage woning ‘Anchuca’ in Vicksburg. We liepen naar de Mississippi River die verstopt zit achter een betonnen muur, wel opgeleukt met mooie lokale muurschilderingen. Wij zagen nauwelijks leven, winkels of restaurants. Maar plotseling hoorden wij boven ons geluid. En daar lonkte onverwacht een rooftop bar. En dat in Vicksburg! Dat moesten we beleven. Op de zevende etage van een oud bankkantoor was een gezellige rooftop bar geopend. Buiten met prachtig uitzicht over de Mississippi Delta en de rivier. Na ons geweldig levendige en drukke verblijf in New Orleans was dit een fijne plek.


Toch waren wij wel wat lichtelijk verbaasd over hoe rustig de stad is. Wij vroegen aan een jongeman naast ons aan de bar waarom er zo weinig mensen op straat waren. Hij was hooguit 22 jaar oud en vertelde ons dat de stad nog steeds getekend is door de grote verliezen die geleden waren in de burgeroorlog.

Onwezenlijk. Nota bene op hetzelfde moment koos Engeland voor de ‘Brexit’ en deze jongeman had het over een oorlog die meer dan 150 jaar geleden was gestreden.

Reistip: Het grote hoogtepunt dat indrukwekkend is in Vicksburg is het Military Park waar je een prachtige scenic route kunt rijden van circa 25 km langs slagvelden, kanonnen en monumenten.