Yuppen in Washington DC

Amerika
door Elske Doets

DC had bij mij een wat minder spannend imago. Waarom door alle regeringsinstanties, monumenten en musea. Helemaal fout gedacht...


Toen ik net aangekomen was in DC liep ik van mijn hotel in Georgetown naar het Witte Huis. Het was half zes ’s avonds en het verbaasde mij hoeveel jonge yuppen ik op straat zag lopen. Wel allemaal netjes gekleed, niet in 3 delig grijs voor de heren iets meer casual en de dames in kleurige zwierige zomer jurken. Ik ging wat drinken in de wijk  “Shaw” dichtbij Chinatown en het conventie centrum. Ik ging naar de Columbia Room, in Blagden Alley. Deze wijn- en cocktailbar ligt wat verstopt in een steegje, je moet het echt weten. Een leuk dakterras en een sfeervolle warme bar waar de meest prachtige & heerlijke cocktails gemaakt worden. De sfeer is een beetje die van de drooglegging uit de vorige eeuw, luxe, nostalgisch maar toch hip. Rond de ‘Blagden Alley’ liggen allerlei leuke gezellige restaurants waar veel yuppen komen. Wij gingen na een 1e drankje een voorgerecht eten bij restaurant  ‘’Dabney’’, met een in hetzelfde steegje. Hier worden lokale ingrediënten o.a. bereid in het open vuur midden in het restaurant. Daarna nog een hoofdgerecht bij een moderne Mexicaan om de hoek “Espita Mezcaleria”. Goed en toegankelijk eten met een levendige jonge sfeer, iets wat je niet direct bij DC zou verwachten. Bekijk hier onze stedentrip naar Washington D.C.