Dag 13

Reisdag 13

Vanochtend ontwaakt op Gouldings Campground in Monument Valley. De Gouldinkjes doen het goed, want de benzinepomp, het hotel, de lodges, de garage, het restaurant, zelfs de kerk is eigendom van de Goulding company. Met de camper richting het Navajo Monument Valley Visitor Centre. Waar we een excursie hebben gehad o.l.v. Joey, onze eigen indiaanse gids. Exclusief, want we waren op zijn pick-up de enigen. 2,5 uur rondgereden in een gebied waar van origine de Navajo indianen vandaan komen en nog in zeer grote getale wonen. Ze zijn nog erg trots op hun afkomst en proberen dat met zeer veel liefde uit te dragen.
In de omgeving zijn heel veel films opgenomen, van John Wayne tot Indiana Jones. Vele mesa's (rotsen,bergen) hadden een naam, zoals de drie zusters, koning op de troon, John Wayn's laars, de totempaal, de Chief enz. Prachtig om Joey met passie te horen vertellen over zijn volk met zijn gebruiken, ceremonies en liefde voor de natuur. Na deze excursie koers gezet richting Page, waar we morgen onze laatste "geplande" excursie hebben in Antelope Canyon. We staan nu op Wahweap Campground aan Lake Powell.
Het ene gedeelte bevindt zich in Utah en de ander kant in Arizona. We hebben daardoor het uur weer terug. We staan voor het eerst niet op "full hook up", oftewel geen water, stroom en afvoer. Gewoon ouderwets kamperen. Wel lekker om het uitzicht op een meer, lees: water te hebben in die droogte van de laatste en ook komende dagen.