Dag 14

Reisdag 14

Gisteravond een stel uit het noorden ontmoet. We hadden ze al bij de Grand Canyon gezien, maar nu stonden ze dus weer bij ons op de camping. De dame uit het gezelschap kwam oorspronkelijk uit Veenhuizen en het duurde maar even of we waren bijna familie (-;. We hebben het avondeten maar ingeruild voor hapjes en drankjes en er een hele gezellige avond van gemaakt.
Vanochtend rustig aan gedaan, want we hoefden pas om 11.30 uur op excursie naar de Antelope Canyon in Page. Ook een "Indiaanse" stad net als Monument Valley. Antelope Canyon bestaat uit 2 slot canyons dit zijn smalle kloven die door modder en/of water zijn uitgesleten. Door de lichtinval krijg je mooiste effecten. Mooie foto's, maar een excursie om snel te vergeten. Lopende band werk.
Daarna onze voorraden weer wat op peil gebracht bij de Walmart, wat weer een genot was om er te winkelen. Al met al wat aan de late kant vertrokken richting Cannonville bij het Bryce Canyon park. Gelukkig 's ochtends gereserveerd, want er kon geen muis meer bij.
Opvallend hoe het landschap en temperatuur onderweg weer veranderde. Vanochtend rond 9.00 uur al 30+ en rotsen, bergen en dorre gronden. Maar gaandeweg kon de airco zachter en werd het steeds groener naarmate Bryce dichterbij kwam. Kabbelende beekjes, groen bedekte bergen. De "Milka koe" op een groene weide ontbrak er nog maar aan.
Bij de receptie gaf men aan dat de temperaturen vannacht kunnen dalen naar 4 graden!
Ook wel weer prettig overigens, morgen overdag gewoon weer stralend mooi weer.