Dag 20

Reisdag 20

Dag 20, nu ik dat zo typ, schiet het nu wel op.
Vandaag vanaf camping in Coarsgold richting Yosimite NP. We wilden eerst naar Yosimite Valley om eventueel een camping te scoren, voor komende nacht, maar we waren niet de enigen.
We hadden nummer 25, maar werden uiteindelijk uitgeloot. Beetje raar systeem. Nu moesten we weer op zoek naar een camping buiten het NP. De opp. van Yosimite park bedraagt ruim 3000m2. Ter vergelijking: de provincie Friesland heeft een opp. van 3349m2.
De kilometers duren hier dubbel zo lang, door het bergachtige landschap (o.a. stukje over de Tioga pas gereden). Uiteindelijk veel gereden, gezocht en ook wel wat gezien. En dat was de moeite waard. In de vallei had je zo nu en dan het idee dat er een onweerswolk voor de zon schoof, maar dan bleek het El capitan of Half dome te zijn, 2 gigantische rotswanden. Vreemde gewaarwording. Op de heenreis zijn we op advies van een parkmedewerker langs het Glacierpoint geweest en de Tunnelview, 2 prachtige uitzichtpunten. Tussendoor na de chipmunks en groundsquirrels nu ook een heuse coyote gezien. Scharrelde rustig over een parkeerterreintje. Nu nog een beer spotten. Een beetje voeren schijnt wel te helpen (-:. Toeristen die in tentjes in het park overnachten, moeten hun voedsel in speciale opbergbakken bewaren.
Al met al veel tijd verloren met zoeken en autorijden, maar zo zijn we goed voorbereid op de dag van morgen. Uiteindelijk ook nog een camping gevonden buiten het park , nadat we ons bijna hadden verzoend met wildkamperen.
Alle campings waren "full" of niet geschikt voor campers. Morgen weer naar Yosimite en hopelijk een camping aldaar bemachtigen.