Dag 3

San Francisco day 3

San Francisco day 3 (written by Amarens). Ook de tweede ochtend begonnen we met een heerlijk ontbijt in het hotel (kwark, cruesli, allerlei noten, toast, eieren, aardappelballetjes? en orange juice). Ik kan me daar echt op verheugen als het eten goed is. Michel neemt elke ochtend koffie bij zijn ontbijt, wat zo leuk is dat het personeel alle koffie drinkers continu bij wil schenken. Ook al heb je pas 3 slokken gedronken uit de grote beker, ze vragen toch of je nog koffie wil. De kopjes en bekers zijn een stuk groter, heel relaxed!! De porties van het eten in de restaurants zijn redelijk vergelijkbaar als in Nederland tot nu toe.
We waren een stuk later wakker en moesten ook nog digitaal inchecken voor het ophalen van de camper, dus toen we eenmaal op straat liepen, een nieuw avontuur tegemoet, besloten we lekker rond te lopen deze dag. Eerst liepen we naar het Westfield winkelcentrum (het beste winkelcentrum van de stad zoals ze zelf zeggen). Wat megaaa groot zeg, wat een winkels, 7 verdiepingen, roltrappen die in een halve cirkel omhoog gaan, veel goud en marmer. Wauw wat een groot contrast met het straatleven.
Hierna lekker wat gegeten en gedronken op een mooi plein en daarna zouden we of even splitsen zodat ik even bij Macy's kon kijken en Michel China Town uitgebreider kon bezichtigen, maar we wilden allebei nog liever naar Lombard Street gaan met de Cable Car. Yess dat gaan we doen. Nikai wilde ook graag met de Cable Car en vroeg bij elke CC of hij mocht instappen. Daar aangekomen vonden we het erg leuk om te zien, een steil smal weggetje met 8 haarspeld bochten naar beneden. 250 auto's rijden per uur naar beneden om te ervaren hoe dat is. Heel grappig om te zien. Selfiesticks, heel veel mensen op de weg die de beste foto willen schieten en verkeersregelaars die met een beetje ongenoegen de mensen opzij commanderen omdat er auto's langs willen.
Nadat we weer terug waren met de CC (het was ondertussen erg fris geworden, veel wind en best koud, brrr) hebben we wat gegeten bij de Burger King (haha daar komen we dus echt nooit, maar de wraps smaken best lekker). Daarna was het echt tijd om terug te gaan. Ik blijf met grote ogen kijken naar het straatleven. Allemaal beelden die ik in Nederland niet zie, de hoeveelheid zwervers (of onder invloed van iets en sowieso niet meer van deze wereld, zoo verschrikkelijk om te zien, de Mexicaanse schoenenpoetser die in een soort stalletje zit te wachten tot hij iemand van dienst kan zijn en verwaarloosde donkere winkels die een vreemd publiek aantrekken, een soort triestheid straalt het uit en aan de andere kant de super gave grote Amerikaanse auto's waar ik maar niet over uitgepraat raak. Echt zoooo vet!! Porsches, Chevrolets, Lamborghini's, ontelbare grote pick-up trucks en andere geweldige auto's. Heel gaaf!! De politieauto's en brandweerauto's die met hard geluid voorbij racen tussen de hoge gebouwen en natuurlijk de mensen zoals jij en ik die voorbij lopen.
Na een boeiende wandeling terug en relaxen bij het hotel, eten we een hapje bij een Chinees restaurant. Dat smaakt ons reuze goed, daarna tijd om ons bedje op te zoeken.