Dag 1

Vertrekdag naar de USA!

Dag 1 (6.9.16):

5.15 uur opstaan, douchen en de taxi om 6.15 uur was op tijd! Wij gelukkig ook.. We gingen eerst met de taxi naar het treinstation.
Daarna ging alles goed met inchecken en zuster Natasja die op Schiphol werkt kwam ons ook nog even een fijne vakantie wensen.(PS zuster Natasja had een beetje pech, want ze was met ons meegelopen in het toestel en voordat we het wisten sloten de deuren al...ze was nog net op tijd vertrokken HELAAS want anders was ze gewoon met ons mee gegaan op vakantie)
Onze vliegreis begon met een uur vertraging maar ach stiefzuster Margaretha
(onze prive stewardess - KLM) maakte dat allemaal goed.
Afijn, we begonnen met opstijgen en toen bleek al snel dat er een technische storing was in het vliegtuig. We moesten terugvliegen naar Schiphol, maar omdat ons toestel te zwaar was door de brandstof, moest eerst bijna alle brandstof gedumpt worden boven de Noordzee.
Goed, we cirkelden toen 2 uur boven de zee rond en dumpen maar voordat we terug naar Schiphol konden voor een veilige landing en de reparatie.
Om dit verhaal kort te houden: we zijn ruim 15 uur zoet geweest met de vliegreis in plaats van 11 uur en we kwamen pas rond 16.00 uur in San Francisco aan in plaats van +-12.00 uur.
We hadden trouwens 1 keer turbulentie en Nikai moest plassen (een kind van 2 jaar en 9 maanden). Hij moet dan ook meteen plassen dus we konden niet langer wachten. We pakten een lege beker en dachten dat we daaraan genoeg zouden hebben om alles op te vangen. Echter, 3 bekers bleken nodig te zijn. Je kunt je misschien voorstellen: het werd een behoorlijke kliederboel!
Ik wil ook nog even zeggen...Nikai had zich zo goed gedragen voorafgaand en tijdens de vliegreis en de bediening van stiefzuster Mar was uitstekend ..> we voelden ons net prins, koning en koningin en het was erg gezellig.