Dag 10

Dag 10 het zuidelijkste puntje van Florida

Vandaag hadden we een lange reis voor de boeg van ca. 500 km en moesten van het westen van Florida helemaal naar het uiterste zuidelijkste puntje van Florida rijden. Ergens op de helft van de rit hebben we een afslag anders genomen en kwamen we er later achter dat wij daardoor dwars door de drukte van Miami moesten rijden in plaats van ons eerder voornemen om door het natuurpark 'de Everglades' te rijden.

Door Miami rijden was wel te doen en hebben wij op highways gereden van wel 10 rijbanen en dat is wel een mooi gezicht hoor. Mijn standpunt was om in alle gevallen op de middelste baan te gaan rijden zodat links en rechts afslaan minder problemen op zou leveren.

Het plaatsje waar wij naartoe moesten rijden heet 'Duck Key' en ligt midden in de zee (Golf van Mexico). De laatste 100km moesten we ook op een weg rijden midden in de zee (zie kaartje). Vanaf de snelweg gezien heeft de zee een mooie helderblauwe kleur.

In de middag zijn we aangekomen op ons resort 'Hawks Kay' en het zag er allemaal perfect uit, erg netjes allemaal. Op dit resort hadden we een compleet huis van twee verdiepingen. Het mooie hieraan is dat de inrichting echt typisch Amerikaans is zoals we dat in films en series zien op televisie.

Nadat we de auto en koffers hadden uitgepakt zijn we op verkenning gegaan op het resort en hebben we ontdekt dat we op het resort zelf met dolfijnen kunnen zwemmen.

Na verkenning van het resort zijn we de auto ingestapt en naar ons avondeten op zoek gegaan. Nadat we terug waren op ons resort hebben we nog even samen televisie gekeken naar de film 'Dirty Dancing', daarna slapen.