Dag 14

Dag 14 de terugreis

Vandaag is dan onze laatste dag van de vakantie in Florida aangebroken en hebben we afgesproken om 7uur te vertrekken naar het vliegveld Miami AirPort. Tom en ik hebben voor de laatste keer de koffers in de auto ingeladen, wat we tijdens onze vakantie wel 8 keer hebben gedaan, en zijn we rechtstreeks vertrokken naar het vliegveld. Het was een enorme auto maar voor 6 personen koffers hadden we daar handigheid ingekregen hoe we deze precies moesten inpakken.

De huurauto moesten we op het vliegveld achterlaten bij Hertz en dat ging eigenlijk wel vrij simpel. Dit gaat toch werkelijk heel erg gemoedelijk bij die Amerikanen, zonder stress en uitputtende controles nemen ze de auto gewoon weer in.

Na het inleveren van de auto gelijk de koffers ingecheckt en zijn we gelijk door de douane gegaan. Daarna boarden en met een vliegtuig van Delta type 767 van Miami naar Detroit gevlogen. Het weer was omgeslagen in Miami (waar wij wel erg veel geluk mee hebben gehad dat dit onze laatste vakantiedag in Miami was) en hadden we tijdens de vlucht hier ook echt veel last van, wat minder leuk was natuurlijk.
Het vliegtuig had met name bij het opstijgen en landen veel last van turbulentie en dan voelt het wel alsof alles lostrilt, maar goed we zijn veilig aangekomen in Detroit.

Na 3uur vliegen zijn we aangekomen in Detroit en moesten we haasten om het vliegtuig naar Amsterdam te halen, maar het is ons uiteindelijk op tijd gelukt.

Wederom zijn we met een Delta vliegtuig type Airbus 330 gevlogen naar Nederland. Onderweg boven de Atlantische oceaan hebben we ook nog last gehad van turbulentie en was het voor de meisjes, met name Marijke en Debbie, afzien en was dit voor hun de laatste keer zo ver in een vliegtuig. Schrale troost is, ik hoop ook dat het echt zo is, dat ik dit vaker heb gehoord tijdens onze eerdere gemaakte vluchten, dus....

Qua tijd moeten we tijdens de vlucht de klok weer 6uur vooruit zetten, wat dus inhoud dat wij om 6uur op donderdagmorgen de 5e mei, landen in Amsterdam en onze wel geslaagde vakantie erop zit.

Het was een veelzijdige vakantie van rustoorden tot drukke steden en hebben we zo'n 2.500 km door Florida gereden, maar uiteindelijk hebben wij met elkaar heel veel plezier gehad en mooie en indrukwekkende dingen meegemaakt en gezien.

P.S. De laatste dag '14' heb ik geschreven tijdens de vlucht ongeveer halverwege boven de Atlantische oceaan om 20:15uur (Nederlandse tijd 02:15uur).