Dag 6

Dag 6 zwemmen met zeekoeien

Dit is de eerste dag dat we 's morgens rustig aan hebben gedaan en ietwat langer hebben geslapen dan de voorgaande ochtenden. Wij zitten hier in een heerlijk 'plantage' hotel en zijn we eerst maar even buiten de deur gaan ontbijten in het plaatsje 'Chrystal River'.

Dit is volgens de boeken het stadje waar je in het wild nog kan zwemmen met zeekoeien. Het zwemmen met zeekoeien kan gelijk naast ons hotel en hebben we dat dus ook in levende lijve kunnen zien.

Na ons ontbijt hebben we afgesproken om lekker bij het zwembad te gaan liggen van ons hotel totdat we op de rivierboot zeekoeien zouden gaan spotten. We zouden met de rivierboot meegaan om 14:15uur.

Wat ons verbaasde was dat we ook zeekoeien langs hebben zien zwemmen op het moment dat we aan het zwembad lagen. Naast het zwembad is namelijk de rivier gelegen waar we met de rivierboot vertrekken (zie foto).

Het spotten van zeekoeien vanaf de rivierboot was niet echt een succes, we hebben namelijk bijna geen zeekoe gezien in de rivier. Wat alleen een meerwaarde was dat de gids van de rivierboot ons meer kon vertellen over de zeekoe en dat de zeekoe geen vijanden heeft behalve de mens.

Niet zo zeer de mens is de vijand, maar de boten waar mensen mee varen, dat is meer voor de zeekoe een bedreiging. Dan gaat het meer om de snelle boten waar de traagheid van de zeekoe niet voor weg kan vluchten. De schroef van de boot is een bedreiging en kan de zeekoe makkelijk doden en vandaar dat in dit thuisgebied (overigens de enige op de wereld) van de zeekoeien de boten niet hard mogen varen.