Dag 7

Dag 7 reis naar het zuiden van Florida

De reis gaat zuidwaarts en moeten we circa 400 km rijden om op de plaats van bestemming te komen. Wij vertrekken dan ook zo vroeg mogelijk in de ochtend om op tijd aan te komen.

Uiteindelijk zijn we na ons ontbijt om 9uur vertrokken vanuit Chrystal River naar Captiva Island, het zuiden van Florida.

De autorit is verder goed verlopen en nadat we een paar keer zijn gestopt zijn we uiteindelijk om 13uur in Captiva Island aangekomen. De stops zijn noodzakelijk omdat de auto nogal een benzineslurper is evenals de inzittende waarvoor elke stop ook iets van drinken en eten gekocht moet worden.

Eenmaal op ons resort ingecheckt zijn we naar ons huisje gereden en hebben echt een prachtig appartement met zeezicht op de Golf van Mexico.

Nadat wij de koffers hadden uitgeladen zijn we het resort gaan verkennen en kunnen we niet anders zeggen dat het hier erg prachtig, luxe en nogal duur is.
Met nadruk op duur omdat Kel, Marieke en Tom een ijsje hadden gekocht waarvoor ze maar liefst 20 dollar (17 euro) voor hebben betaald.

Voor ons appartement ligt een vijver en zagen we wel een bordje 'Krokodillen niet voeren' en dachten wij dat dit flauwekul zou zijn. Tot onze verbazing zagen we nog echt een krokodil in deze vijver die gek genoeg ons gewoon zat na te kijken (zie foto).

Omdat ons appartement aan het strand ligt zijn we even de helder blauwe zee ingegaan met onze voeten. Het zeewater heeft een zeer aangename temperatuur en op het moment dat wij daar stonden zagen we zelfs nog dolfijnen in de zee.

Voor ons avondeten zijn we op zoek gegaan naar een restaurant, wat nog wel is tegengevallen. Het eiland biedt nogal een ruime keuze aan restaurants, maar wanneer we ergens wilde kijken naar de menukaart werd bijna onze auto door zo'n parkboy overgenomen om de auto voor ons te parkeren. Dit laat dan wel raden dat de menukaart ook wel prijzig zou zijn en wij eigenlijk op zoek waren naar een eenvoudige hapje eten.