Dag 26

Bye, bye "rolling friend"

Vandaag gaan we het vakantiegevoel langzaam verlaten. Na het ontbijt wordt het tijd om alles vanuit de camper weer eens in te gaan pakken in de koffers en tassen want het einde van deze prachtige trip komt er nu echt aan. Niet leuk! Wel de realiteit helaas, vanmiddag moeten we onze camper inleveren, terwijl het soms nog voelt alsof we deze net opgehaald hebben. Deze “rollende vriend” heeft ons formidabel onderdak geboden de afgelopen weken, en was een fantastische reismaat over de Interstate, de highway en de ‘scenic by way’. Op een klein akkefietje met de airco na heeft de machine het prima gedaan. Een paar dagen op de camping bij Yosemite heeft ons goed gedaan; we zijn lekker ‘relaxed’ om weer op pad te gaan. We hebben de koffers en tassen weer gepakt en laten de nodige en overbodige spulletjes achter op de camping. Rond 11:00u verlaten we de camping en gaan op voor een ritje van zo’n 3 uur naar Newark (San Francisco).

Anja rijdt de eerste helft en maakt haar debuut op de Amerikaanse snelweg met de camper. Gaat haar prima af; de grote Peterbilt’s, Freightliner’s en Kenworth’s worden resoluut ingehaald. Hoezo “ik rijdt liever niet op de highway?”......

Na een korte stop voor een lekker hapje reizen we door richting Newark; de wegen worden drukker en dat resulteert in een file. De ‘tom-tom’ helpt met een alternatieve route dus we zijn op tijd in Newark en doen eerst nog even een laatste lunch vanuit de camper op een parkeerplaats. Dan naar de camperverhuurder; daar waar ruim 3 weken geleden veel campers stonden om opgehaald te worden was het nu een stuk leger en namen wij met lichte buikpijn afscheid van onze “rolling friend”.
Vervolgens met de taxi naar het motel nabij de ‘airport’ in Millbrae (voorstad van San Francisco). Gelukkig staat de zon hier nu goed aan, en heeft dit motel een mooi zwembadje. Hupsakee inchecken in het hotel, digitaal bevestigen van de vluchten voor morgen en dan de zwembroek aan en nog even spelen in het water en zonnen naast het water. Heerlijk laatste uurtje Amerikaanse zon!

Bij het motel zat ook een ‘nice place to dine’, dus we hebben na een opfrisbeurtje heerlijk gegeten bij de lokale restaurateur. Laatste “burger & fries” gehad en afgesloten met een goed desertje en heerlijke koffie. Dat was ‘m dan; wat een reis! Maanden naar uitgekeken, bijna vier weken op pad en nu is het bijna voorbij. Wat rest is nog een nachtje in het motel en dan een terugvlucht naar Holland. Wij hebben ons allemaal opperbest vermaakt; het was “super muper duper” zeggen de jongelui!

Alle lezers ook heel erg bedankt voor jullie reacties op ons blog; het was niet altijd makkelijk om te plaatsen met de soms wat wispelteurige Internet verbindingen, maar wel de moeite waard is ons gebleken. Wij hebben enorm genoten, en wie zin heeft komt binnenkort maar eens foto’s en filmpjes kijken. We hebben er genoeg om deze trip goed mee te kunnen herinneren!
Groetjes van ons