Dag 22

Het bos in......

Vanmorgen hebben we de droge en dorre omgeving van het vrijwel lege Lake Isabella achter ons gelaten. Eerst maar eens naar Bakersfield om de lokale Ford dealer op te zoeken. Bij een kleine 30gr is een werkende airco toch wel handig. Onderweg gebeld met de camperverhuurder, maar door de slechte telecomverbinding in de bergen was er pas contact toen we al bij de Ford dealer stonden. Die bleek geen tijd voor ons te hebben, dus op naar een volgende reparateur. Hier kwamen we het erf op rijden en reden meteen tegen een grote “mobile airco repare service” truck aan. Da’s mooi, die kan ons vast helpen. Nou dat konden ze, maar erg snel ging het allemaal niet. Enfin, wij hebben de tijd (ahum: not!), het is tenslotte maar vakantie.
In de gloeiende middaghitte hebben we in de camper geluncht; de airco van het campergedeelte deed het gelukkig nog wel op de generator. Was de eerste keer deze reis dat we in de camper moesten eten! Na ruim twee uur was het defecte airco onderdeel vervangen en konden we weer op weg. In razende vaart zijn we toen in 1 ruk noordwaarts gereden naar Mariposa (dichtbij onze laatste bestemming van deze reis; het Yosemite National Park). Loopt toch nog makkelijk 70 mph (ruim 110 km/h) zo’n camper; alleen die wegen zijn niet allemaal goed onderhouden. Maar de dames hebben weer heerlijk kunnen slapen onderweg.
De camping waar we nu staan heeft een klein winkeltje waar ook pizza’s bereid worden, en daar waren we na zo’n dagje wel aan toe. Even wat ‘convenient food’ zonder dat we onszelf nog in hoefden te spannen. Die inspanning hebben we nog wel gedaan; er is nog een stevig potje “Uno” gespeeld. De inzet was hoog (slaapkusjes) en de winnaar werd Jelle. Morgen gaan we eens in Yosemite kijken; schijnt mooi te zijn.....
Groetjes Jacco