Dag 7

Los Angeles verveelt nooooooit.....

Vandaag hebben we met de metro en bus gereisd van de camping naar downtown LA. Als eerste naar de “walk of fame”, en daar liepen we meteen tegen ‘ Superman’ aan. Die wilde graag met Jelle op de foto, uiteraard voor een kleine fooi. Op de “walk of fame” hebben we vervolgens onze sterren opgezocht, natuurlijk Michael Jackson, die niet alleen een ster heeft daar, maar ook nog hand- en voetafdrukken. De man leefde op kleine voet; Jelle paste nog niet binnen Jackson’s handen en voeten. Oh ja, vanaf hier hebben we ook naar de bekende letters van Hollywood gekeken. Wel een beetje te ver weg voor een knappe foto, maar we hebben ze gezien!

Na de “walk of fame” reisden we naar ‘ Universal Studios’. Daar was het wel een beetje druk; je vraagt je af hoe dat kan als je bijna $ 100,= p/p moet betalen..... Eenmaal in de rij voor de eerste attractie, ‘ the Minions’, kwam een vriendelijke mederwerker van het pretpark (Ralph) ons uit de rij halen en meenemen. Waarom....? Geen idee! Was het leuk en handig? Jazeker; Ralph nam ons mee ‘achter de schermen’ van deze attractie en legde van alles uit over deze attractie; onder andere hoe alle (door de bezoekers te gebruiken) 3D brillen continue gewassen en gereinigd werden. Hier kregen we ook nog handen vol met “jelly beans” (de lokale snoepjes). Als toetje mochten we vooraan in de rij weer instappen EN kregen we een tegoedbon om bij een volgende attractie ook via de “ fast lane” weer vooraan aan te sluiten. Wel handig als je bedenkt dat de gemiddelde wachtrij vandaag 60 minuten (of meer) is.

We hebbben eerst met de “minions” meegereisd en zijn vervolgens met de tegoedbon vooraan aangesloten bij “Jurassic Park”, en omdat de bon (nog) niet ingenomen werd hebben we ook bij de “Transformers” onszelf meteen vooraan gemeld. Waanzinnige attracties trouwens; je wordt er (dankzij 3D) echt middenin ‘gegooid’ en bent echt 1 met de film en omgeving. Echt een belevenis!

Ook de ‘grand tour’ over het studiocomplex mocht niet ontbreken en ook hier weer werden we echt meegenomen in films; dit keer “King Kong” en “ Fast & Furious”. In die laatste was het net of we op de highway zaten met de tourbus en met een noodvaart middenin de actie verzeild raakten. Heel erg realistisch. Tenslotte hebben we nog ‘live’ gekeken naar “Waterworld” een spectaculaire show met stunts, gevechten, vuurwerk, ontploffingen, acrobatiek en water. Veel water, vooral voor de eerste rijen (wij dus). Heerlijke verkoeling in het warme zonnetje!

Uiteraard sluiten we zo’n dagje amerikaans af met een “burger en fries” voor de dames en pizza en 'chicken stripes' voor de mannen. De metrorit terug was ook gezellig, met vriendelijke amerikanen om ons heen die nog tips hadden voor het vervolg van onze reis. Uiteindelijk moesten we nog een halfuurtje door donker LA naar de camper lopen en daar was het snel bedtijd, vandaar dat deze blog wat later gemaakt is.
Groetjes van ons