Dag 18

Twee werelden

Vanmorgen een vestje aan bij het ontbijt, het was een beetje fris. We zien veel wolken en geen zon. We vertrekken uit Panguitch, vandaag is Las vegas de eindbestemming maar we gaan eerst naar Zion national park. Onderweg daarheen begint het te regenen.............steeds harder. Bij de ingang wordt ons door de park ranger verteld dat we 2 tunnels door moeten, een zal ook met de camper prima gaan maar de ander is te smal daar moet de verkeersregelaar zorgen dat de tunnel 1 buis wordt, hier moeten we nog 15 Dollar voor betalen ook. Maarja we willen erdoor dus we rijden het park in. De wegen zijn hier oranje en de bergen zijn hier weer een hele andere structuur als die we hiervoor in de andere natuurparken al hebben gezien, prachtig. Dan komen we bij de tunnel, eerst komen er campers van de andere kant doorheen, groter als die van ons dus het gaat goed komen. Dan mogen wij, ik rij Lise zit naast mij maar Jacco is er tussen in komen zitten om te kijken of het wel goed gaat..................beetje meer in het midden rijden is wat hij nog wilde zeggen. Aan het einde van de tunnel regende het nog steeds, even de hoop dat daar de zon zou schijnen(ha ha). Bij het visiters centrum besloten we met de shutle bus te gaan naar de lodge, daar hebben we een korte trail gewandeld, in de regen. Regen jassen aan en gaan. Lise had geen regen jas me, Jacco had een vuilniszak open geknipt en zo had Lise een soort regen poncho. Beter iets als niets, maar ze wilde er niet mee op de foto. De trail ging naar een waterval, deze ging over het pad heen, werden we nog een beetje meer nat. Terug bij de lodge in het park hebben we wat gegeten, daarna weer terug naar de camper. Natte kleren uit en weer op pad.
Eenmaal op de snelweg werd het het droog, landschap werd ook droog weinig groen meer te zien. Na drie uur rijden hadden we in eens voorons een stad in zicht, Las Vegas!! Grote hoge gebouwen rezen voor ons op, lise werd direct enthousiast en las voor uit een informatie boekje waar ze allemaal heen wilde, en dat was nogal wat. De Strip, dat is waar alle hotels/ casino’s winkeltjes enz en z aanzitten, is wel 6,5 km lang. Dan heb je Hotels enz aan de ene kant van de weg en aan de andere kant.
We reden eerts met de camper over de strip om al even indruk te hebben van wat het is, het was file rijden maar er stonden met ons vele mooie auto’s in de file die Jelle even op de foto kon zeten. Na inchecken op de camping, weer geinstaleerd op een plekje, hebben we even wat gedronken en een chipie en voordat we weg gingen nog even een heerlijke perzik. We hadden honger gekregen maar wilde op de strip eten, het was ondertussen al 18.30ur. We namen de shutle bus van de camping naar de strip, en kwamen onder een hotel aan. Daar stond een limosine, waar we er al veel van hadden gezien. Errst even iets zoeken waar we konden eten, in een zijstraatje een leuk tentje gevonden, waar gelukkig voor Jelle de tv aan stond met Honkbal, rugby. Lekker gegeten en nu eindelijk naar de srtip, wat een drukte, wat een lichtjes, we keken onze ogen uit. Bij Hotel New York, Parijs en MGM zijn we even binnen geweest, eerst langs alle gok apparaten (Lise en Jelle keken hun ogen uit) daarna liepen we door de straten van New York en later door Parijs, Lise nam hier van elke merk winkel een foto, wow die heeft er veel gemaakt. Ze wilde ook nog even bij de M&M’s winkel langs, gekeken niks gekocht, het kost allemaal best wel wat. Toen onze voetjes een beetje moe werden gingen we op zoek naar een taxi, de laatste shutle bus ging om 21uur en het was ondertussen 22.30uur. even zoeken maar gevonden, de taxi was een Dodge, Jelle was helemaal blij dat hij een keer met een dodge mocht rijden, hij vertelde allemaal plus punten van een Dodge, en dat waren er nogal wat. Weer op de camping waren we allemaal blij met ons bedje. Welterusten, Anja