Dag 14

Van Grand Canyon naar Glen Canyon

Vanmorgen op tijd op gestaan om de grootste drukte bij de Grand Canyon (ingang park staat zomaar een file van 1,5km!) te vermijden. Dat lukte, we reden zo door het park in. Hier zijn we deze keer naar de oostzijde gegaan. Desert View heet dit punt en daar kijk je naar het oosten de woestijn in en naar het westen naar de Grand Canyon. Mooie plek ook, en wat verbazend is; we zien (& horen) hier geen helicopters, zo immens groot is de Grand Canyon!
Na een lekkere bak koffie met een versnapering gaan we rijden; eerst nog wat naar het oosten en dan naar het noorden. Richting Page. De natuur is hier mooi, maar ook wel beetje warm. We reizen langs veel indianen “marktjes” waar de Navajo indianen hun handwerk proberen te slijten. Vrijwel geen enkel marktstalletje heeft bezoekers; zal niet meevallen om een boterham te verdienen daar in die hitte. De airco in de camper is veel aantrekkelijker dan de ziedend warme buitenlucht.
Eenmaal in Page rijden we over de “Glen Canyon dam”; een stuwdam waarchter Lake Powell ligt. Deze stuwdam is een ruim 300m hoge betonmassa waarin stroom opgewekt wordt voor grote delen van Arizona en Utah. Machtige civiele constructie, maar onze interesse ligt meer bij het meer erachter. Dus na een korte lunchstop gauw door naar de camping. Deze ligt in het “Glen Canyon National Park” en daar kunnen we nog net een plekkie op die camping krijgen. Geen “full hook-up”, dus we draaien op eigen stroom van de generator onder de camper.
Maar we staan, en we kunnen zwemmen..... Heerlijk, en in een bijzondere omgeving!
Jacco

PS blog is dagje later geplaatst, want in zo’n National Park hoort natuurlijk geen Internet; onthaasten heet dat