Dag 7

Reisdag 13 en 14

Dag 13 en 14

Vanmorgen op pad naar Victoria, onderweg een stukje de toeristische route genomen en gestopt bij het plaatsje Chemainus waar er heel veel muurschilderingen op de huizen zijn gemaakt om toeristen te trekken en dat heeft geholpen.

Verblijven nu 2 nachten op de camping Fort Victoria in Victoria. Zijn ’s middags rond half vijf met de bus naar het centrum gegaan. Het was feest in Victoria > Victoria Symphony Splash. Een jaarlijks terugkerend evenement met het Symfony orkest (af en toe wat André Rieu achtige muziek) wat op een vlonder in de Inner Harbour optreedt.
Het was ongelofelijk hoeveel mensen daar op af waren gekomen echt duizenden. De ene helft op stoeltjes langs de kant en ook nog mensen in bootjes in de haven en de rest liep er rustig om heen. Dat ging allemaal heel relaxt.
Wij hadden eerst nog even een boottour in de haven gedaan met als schipper een 70 jarige gepensioneerde golfinstructeur die ons, aangezien we de enige aan boord waren even zijn hele levensverhaal ging vertellen nav de route want daar woonde hij al 70 jaar.

Daarna nog even heerlijk een bord nacho’s naar binnen gewerkt en een beetje rond gelopen tussen al die andere 40.000 mensen. Rond 21.00 uur weer met de bus terug richting de camping.

Vandaag gaan we orca’s zien, tenminste dat is de bedoeling dus weer richting het centrum gegaan dit keer met ons eigen huis. Om 10.15 uur ons gehesen in een soort michelinmannetjes pak tegen de kou en het water en om half elf vertrokken we met een zodiac en 12 man aan boord.

Wij zaten op de 2e rij en voor ons zaten 2 Aziaten, ik denk Japanners maar ja dat is altijd lastig. Al na 5 minuten werd de ene een beetje groen en halverwege moest ik even m’n benen omhoog doen want er kwam wat onder me langs zal ik maar zeggen. De rit de zee op was spectaculair en nat en na ongeveer een uur varen kwamen er wat andere boten in zicht en was de zoektocht begonnen.
Al gauw zagen we een aantal vinnen maar ze kwamen niet echt boven water. Als ze helemaal ondergingen dan was het zoeken waar ze weer naar boven kwamen en soms zaten we helmaal verkeerd en soms zaten we in de richting. Wel veel vinnen gezien maar toch wel wat teleurstellend.

Toen na 1,5 uur weer richting de haven maar de zee was niet zo kalm meer als op de heenweg en het was niet normaal hoe we stuiterend over het water met plonsen water over ons gezicht (wij gingen niet naar binnen, we zijn geen watjes) een uur later weer terug in de haven aankwamen. Al met al een leuke ervaring al wat het alleen al om de boottocht.

Nog even rondgelopen bij de haven in het centrum, het is echt een hele mooie verzorgde stad. Nog even 1 uur in de rij gestaan voor de lekkerste fish en chips (en het was lekker) en daarna nog even naar Fischerman’s Wharf (deze zonder zeeleeuwen) geweest en de lange pier opgelopen.

Weer terug naar de camping, even een was gedraaid en het zoute water van ons afgespoeld. 2 hele mooie zonnige dagen hier gehad wat resulteerde in een wat rood hoofd van Jaap en morgen weer terug naar het vastenland > Vancouver.