Dag 11

Reisdag 20

Dag 20 zo 9 aug

Vandaag proberen onze laatste wensen af te vinken. Nog een keer langs Lake Louise en Moraine Lake omdat het de vorige keer het regende. Om 9 uur op pad en we waren om 10.15 bij Moraine Lake, maar het was iets drukker dan de vorige keer, niet normaal meer, maar ja het is zondag.
We kwamen de geparkeerde auto’s al ruim 1 km voor het meer tegen. Stond een parkeerwachter die ons vertelde dat wij te groot waren voor de kant van de weg dat we maar moesten doorrijden en dan maar hopen. Hijzelf gaf onze weinig kans. Maar ja het geluk was aan onze zijde want we hadden een plaatsje, natuurlijk vlakbij het meer.

Jaap wilde nog graag kanoën op een meer dus wij in de rij tussen alle aziaten, jeetje zeg die mensen kom je echt overal tegen en in grote getalen. Al vrij snel het meer op, echt heel mooi maar het was nog redelijk aan peddelen om naar het eind van het meer te gaan en weer terug te komen in 1 uur.

Toen we terug reden zagen we dat zelfs de weg afgesloten was en dat mondjesmaat mensen richting Moraine Lake mochten. Nou we zagen de bui al hangen voor Lake Louise. En ja dat viel ook niet mee, maar weer geluk en een plaats gevonden. Het was niet geheel onbewolkt maar een stuk beter dan de eerste keer.
Wilde hier nog een trail volgen naar Agnes Teahouse bij Lake Agnes 3,4 km bergop. Nou dat was echt nog een hele klim want het ging de hele weg vrij stijl omhoog. Na 1,5 uur kwamen we hijgend boven. Daar natuurlijk thee gedronken met een peanutbutter-jam sandwich.
Daar hebben ze geen elektriciteit en alles wordt te voet boven gebracht. Het personeel loopt ook elke dag de berg op en af pfff ik moet er niet aan denken. Je hoeft dan in ieder geval niet meer naar de sportschool. Toen weer terug, ik moet zeggen dat ging een stuk makkelijker.

Daarna rond 17.30 uur naar de laatste camping, dat was nog 170 km verder. En ja toen ook nog onze eerste file, dus pas om kwart voor acht op de camping. Nog even wat brood met worstjes gekocht en opgegeten en toen maar inpakken want morgenochtend voor 10 uur moet de camper weer ingeleverd worden.

We zijn nu net over de 4000 km heen dus een aardig eindje gereden in 19 dagen.