Dag 2

Reisdag 3 en 4

Dag 3 en 4

Weer vroeg wakker geworden in Cochrane dus al om 7.15 uur vertrokken richting Canmore.
Langs de VVV gereden en een leuke, korte trail gevraagd in de buurt. Dat was een wandeling van 3,5 km bij Grassi Lakes, heen de “easy way” genomen en terug de more difficult way, nou dat was ie ook vooral omdat wij per ongeluk een nog iets moeilijker weg gevonden hadden, maar het was de moeite waard éénmaal boven was een heel mooi meertje dus natuurlijk veel foto’s gemaakt.

Daarna doorgereden naar Banff een luxueus wintersportplaatsje. Daar alleen even doorheen gelopen en toen richting Lake Louise. Ondertussen hadden we af een toe een fikse regenbui en ook bij het meer van Lake Louise was het niet droog en dat was jammer want als de zon geschenen had was het meer nog mooier geweest. Nog getwijfeld of we een wandeltocht zouden maken maar het regende nog steeds een beetje en het was eigenlijk te laat want we wilde ook nog naar Lake Moraine. Dat was ook een schitterend meer en nog een redelijke klim gemaakt naar een uitzichtspunt boven het meer.

Toen toch maar op zoek naar een camping op de Ice Field Highway en tot Jaap z’n spijt hadden we nog steeds geen beer gezien.
Terecht gekomen op Waterfowl Lakes Campground een camping in een bos aan een schitterend meer waar je je zelf moest inschrijven en later kwam dan de parkranger langs om te kijken of alles klopte. Er lag een grote stapel hout ergens op de camping dus dat was vuurtje stoken en daarna op het vuurtje een lekkere hamburger gemaakt. Ondertussen was het 21.00 uur voordat we aten maar dat mocht de pret niet drukken.

De volgende dag weer redelijk vroeg wakker 06.00 uur en om 09.00 uur vertrokken richting Jasper.
Onderweg verschillende stops gemaakt waaronder bij de Athabasca Glacier en de Skywalk. Ook nog wat mooie watervallen gezien. Ondertussen begonnen onze spieren al te protesteren van al dat geloop en geklim. Om 17.30 aangekomen op de volgende camping Whistler. Ook een natuurcamping maar dan vele malen groter.
Zaten we echt aan de rand van een groot bos en er werd nog even bij het inchecken gewaarschuwd voor de beren die gesignaleerd waren. Ja iets minder prettig voor mij maar hoopvol voor Jaap. Daar ook weer een vuurtje aangemaakt en wat vlees op gebarbecued.

Hier ook geen elektriciteit en water dus nog even geen contact met de buitenwereld.