Dag 3

Reisdag 5 en 6

Dag 5

Vandaag eigenlijk wel de hele dag wat regen gehad. Zijn om negen uur richting de douches gereden want daar zaten we echt héél ver vandaan :) daarna doorgereden naar Maligne Lake.
Onderweg zagen we al dat een heel groot stuk bos afgebrand was en het bleek dat op 9 juli door blikseminslag inderdaad een grote bosbrand was geweest en dat er nog steeds brandweermannen alert waren omdat het nog niet helemaal uit was.
Bij Maligne Lake kon je een boottocht maken maar het weer was dusdanig dat we daar van af zagen. Wel hebben we de Moose lake trail gelopen van 1,5 uur maar geen Moose (eland) gezien. Terug langs Maligne Canyon, ook daar nog een trail gelopen langs spectaculaire watervallen die door een kloof werden geperst. Ook daar jammer genoeg regen.
Toen nog even door Jasper gelopen en langs Pyramid Lake gereden. Daar kwam door een hobbel in de parkeerplaats nog even het hele servies naar buiten vallen dat wordt dus morgen even plastic bordjes kopen. ’s Avonds op camping Whistler weer een vuurtje aangemaakt en morgen richting Clearwater.

Dag 6

Vanmorgen om 09.00 uur de eerste gondel genomen van de skytram naar boven in Jasper.
Daarna een uur omhoog gelopen een berg op pffff en toen weer heel stijl naar beneden maar al met al heel mooi. Rond elf uur richting Clearwater en toen bleef het heel lang elf uur want we reden een tijdsgrens voorbij en nu scheelt het negen uur.

Onderweg gestopt bij Blue River en daar een boottocht gemaakt en ja hoor HOERA EEN BEER gelukkig maar want mijn reisgenoot werd steeds depressiever :(
En zo waar zagen we er nog 1 langs het water lopen, nou de dag kan niet meer stuk. Nu op zoek naar de camping.
We hadden zowaar vandaag temperaturen van de boven de 15 graden maar nog steeds niet helemaal droog af en toe krijgen we een bui maar dat mag de pret niet drukken. Vanavond geen vuurtje (barbecue) want dat mag hier niet, staan wel mooi met uitzicht op een meer. Nu de zon nog.

Morgen gaan we Wells Gray NP in op zoek naar watervallen.