Dag 5

Reisdag 9 en 10

Dag 9 en 10

En ja vandaag weer vroeg (08.15 uur) op pad richting de ferrie. Besloten over te varen naar Nainomi.
Waren daar om 09.20 en de boot ging om 10.40 dus dat was even wachten, hebben in de tussentijd maar even ontbeten. Overtocht duurde 1.40 uur en aangezien het heel mooi weer was hebben we heerlijk buiten rond gekeken.
Hadden een paar opties waar we naar toe konden gaan en het is Tofino geworden het meest westelijke deel van Vancouver Island. Het was echt een drie uur durende tocht over een berg heen maar uiteindelijk waren we er.
Niet zoveel campings hier dus de camping die we in gedachten hadden was vol. Toen maar bij de buren op een plaatsje zonder iets maar we waren al blij dat we iets hadden. De camping waar we wilden staan bleek nog wel een plaatsje voor de volgende nacht te hebben dus dat maar gelijk vastgelegd.

Daarna lekker uit eten geweest bij een leuk restaurant en heerlijk buiten gezeten.

Intentie was om hier beren te spotten maar door het tij (moet bij eb) was de bearwaching om 06.30 ’s morgens iets te veel van het goede dus dat moet nog maar een andere keer. ’s Morgens naar het strand gereden en nu eens voor de verandering een strandwandeling gemaakt van 2 uur !!!

Daarna heerlijk geluncht aan een haventje waar ze de zelf gevangen zalmen aan het schoonmaken waren.
Toen richting de camping aan het strand en daar ons geïnstalleerd nog lekker in het zonnetje. Hier mogen we weer met hout spelen dus ………. Vanavond lekker kampvuur en barbecue.