Dag 11

Reisdag 11

Zaterdag 16 september zijn we aangekomen in Monument Valley waar we in de lodges van Goulding in het Navajo reservaat overnachten.
Onderweg van Page naar Monument Valley zien we tijdens een stop voor een broodje mensen dingen oprapen, het blijken Pinons te zijn, bij ons pijnboompitten zie foto 1 Het landschap is ook hier weer prachtig, de mensen leven in caravans en houten huisjes.
Vroeg in de avond komen we aan bij Gouldings waar we twee mobilehomes krijgen, ze zijn zo groot dat we besluiten om samen in 1 te gaan???? Foto 2-3-4-5-
Zondagochtend hebben we de Jeep (truck) tocht door monument Valley met onze indiaanse gids fot 6
Het wordt een prachtige tocht met goede uitleg van de gids mooie plaatjes heel veel Mesa's (tafelbergen) hebben een naam ???? bv de Koning , het Kasteel, de Kameel, de Olifant de Duim.
Heel veel western films zijn in dit gebied opgenomen.
Er is een plek waar je je op een paard kunt laten fotograveren, net echt. Hebben wij niet gedaan hoor.
In een rots partij zie je de letters W en V uitgesleten, volgens de gids is dit een WELKOM VISITORS. zie foto
Het is een overweldigende tocht geworden. Onze gids heeft een doosje met armbandjes bij zich, hij verteld dat zijn vrouw ze maakt, nice souvenirs, we gunnen hem de centjes en besluiten er een paar te kopen.
We gaan weer op pad en vervolgen onze tocht richting MOAB waar de volgende overnachting is. We gaan zoals gebruikenlijk niet meteen op ons doel af en brengen eerst nog een bezoek aan Natural Bridges Nat. Monument.
Onderweg passeren we een rots de Mexican head. Foto 4
Ook de Natunal bridges zijn prachtig foto 1-2-3
Rond 18.30 komen we dan toch eindelijk in Moab in Utah aan, het is een druk toeristisch stadje, we moeten even zoeken naar het hotel. Het hotel ligt aan de doorgaande weg we brengen de bagage in de kamers en gaan dan uit eten.
Het was weer een prachtige dag, morgen kunnen we uitslapen en luieren we blijven hier nog een nachtje. De foto' s van Moab volgen nog.