Dag 8

Reisdag 8

foto 2 is van het hotel van woensdag op donderdag in Phoenix maar nu bij daglicht.
We vertrekken vandaag vanuit Phoenix naar Gran Canyon
Eerst maar even tanken foto 1 en 3 want het wordt weer een lange rit vandaag.
We zijn besloten om niet direct naar Grand Canyon te gaan maar eerst van de route af te wijken om een stuk van de Apache trail te rijden, dit is een door de Salado indianen veel gebruikte route naar het dal van de Salt River om daar met de Hohokamindianen handel te drijven. Later vielen de Apache via deze route de Pima- en Papago indianen aan die aan de oever van de Salt River gewassen teelden.
Na het einde van de indian Wars rond 1890, maakten blanke kolonisten in 1905-1911 gebruik van de Apachetrail, die inmiddels een echte weg was geworden, om materiaal te vervoeren voor de bouw van de Roosevelt stuwdam. Zie foto van stuwdam.
Het blijkt een prachtige route te zijn, we hebben dan ook geen spijt van onze beslissing. Het is jammer maar ik kan maar een aantal foto's importeren en ik kan bijna niet kiezen. Thuis zullen jullie er nog veel meer zien. We zien duizenden cactussen vandaag ????????
Na de trail volgt nog een lange rit van ongeveer drie uur, heel veel wisselend landschap, dan weer vlak en dor en hele stukken wanen we ons weer in Canada bergen met dennenbomen, prachtig.
Heel veel mensen leven hier in Caravan's of mobilehome achtige huizen
dicht op elkaar geprakt.
Anderen wonen juist weer heel afgelegen, heel afwisselend allemaal
We komen rond 19.00 uur aan bij het hotel, gaan eten en op tijd naar bed. Morgen vroeg weer op want dan gaan we vliegen in de heli boven de Grand Canyon, Spannend???? Groetjes van ons