Dag 9

Reisdag 9

Vandaag vrijdag 15 september is een kadootje om 8.00 uur gaan we in de helikopter vliegen boven de Grand Canyon.
Het wordt een overweldigende ervaring, we vliegen eerst een stuk over dennenbossen maar dan lijkt het net of je over de rand gaat en zien we de Canyon onder ons , adembenemend mooi het wordt een prachtige tocht. We vliegen samen met twee duitse mannen en er wordt via de koptelefoons eerst informatie gegeven over het onstaan van de Canyon in het Duits en later in het Nederlands. We vliegen 50 minuten. De opkomende zon geeft een prachtig lichtspel op de rotspartijen.
Dit hadden we zeker niet willen missen.
We vervolgen onze tocht richting Canyon villige, rijden Canyon Nat.park in en aangekomen bij can.villige wacht ons nog veel meer moois.
Prachtige uitzicht punten en een leuk plaatsje met een station en lodges.
Weer onderweg blijft het uitzicht geweldig, er wonen veel mensen ( indianen ) langs de wegen in kleine nederzettingen of helemaal alleen.
Rond 16.30 komen we aan in Page waar we de komende nacht verblijven in een Best Western hotel.
Morgen staat de excursie in de Antilope valley op het programma.
Het weer is hier trouwens nog prima, niet meer zo heet maar lekker zonnig. Inge en Ed gingen net zwemmen maar zijn alweer terug het water is ijskoud. Tijd voor een borrel. Tot morgen weer, groet van ons vieren. Als de foto's nu niet doorkomen dan volgen ze morgen de wifi is erg traag????????
De rivier die door de Canyon loopt is de Colorado river meer dan 2000km lang.