Dag 10

Naar Dawson

Vroeg weg voor een lange tocht over de Taylor Highway naar de grens met Canada. Wij zien een vos op de weg die een doodgereden diertje verorberd. Verderop ligt Chicken, een oud goedzoekersstadje met in de zomer 30 inwoners en in de winter nog 5. Men wilde het plaatsje vernoemen naar de vogel van de staat Alaska, de Ptarmigan, maar het werd Chicken omdat ze het niet eens konden worden over de spelling, de p spreek je niet uit. Wij doen een bakkie bij Chicken Sue ( how do you do), de vrouw die 30 jaar geleden een café,saloon en winkel hier opende.
Na de grensovergang rijden wij Yukon in waar het een uur later is. Nu rijden wij over de "top of the world highway" in een schitterend landschap onder prachtige wolken naar Dawson. Dit goedzoekersstadje is nog in originele staat. Vervallen en opgeknapte gebouwen flankeren de houten trottoirs in niet geplaveide wegen, heel bijzonder sfeertje.
Nu is het onze tijd om een heerlijk maaltje te verorberen in het restaurant van Klondike Kate, een dansmarieke tijdens de goldrush.