Dag 20

Naar Valdez

Na het ontbijt, geserveerd door een vrouw uit Mexico die in de winter in een ziekenhuis in Payson Arizona werkt, gaan wij op pad. Bij een camping van Staatsbosbeheer lopen wij een nature trail. Op ons pad verschijnt een sneeuwschoenhaas, die 's winters helemaal wit wordt. Zij maakt zich echter snel uit de voeten op haar al witte grote achterpoten. Verderop slaat een eekhoorn alarm maar hij blijft op bijna ooghoogte zitten en dat levert mooie plaatjes op. Bij een 2e bankje waar we rustig gaan zitten komt een prachtige grijze gaai buurten. Zij is bijna te dicht bij om te fotograferen en de zang is prachtig.
Weer onderweg wordt een eland vrouwtje in een mooi meer gespot. En verderop 2 trompetzwanen in een meertje en de ochtend is nog niet eens om, wat een mazzel.
Wij rijden over de Tok Cutoff, die aansluit op de oudste weg in Alaska, de Richardson highway van Fairbanks naar Valdez. Deze route loopt langs het enorme Wrangle natuurgebied waar veel met sneeuw bedekte bergen van tenminste 4000 meter hoogte zijn. Het is helder weer dus we hebben een prachtig uitzicht hierop. In de buurt van Valdez komen wij langs de Worthington gletsjer. Deze ligt vlak bij de weg en we lopen er naar toe tot het begin van de rotsbergen waarachter het ijs ligt.
Verderop zijn 2 mooie watervallen in een prachtige kloof. Wij arriveren in Valdez waar we logeren in Best Western hotel.