Dag 12

Naar Whitehorse

Vandaag rijden we ruim 500 km over de Klondike Highway naar Whitehorse. De Klondike werd tussen 1890 en 1920 bestormd door goudzoekers uit de hele wereld. Slechts een enkeling vond fortuin maar de meesten keerden berooid terug of erger nog lieten het leven. Overal vind je hier getuigenissen van deze geschiedenis.
Wij richten ons op het natuurschoon en stoppen bij een prachtig meer maar veel dieren zijn er niet. Net als we weer verder willen zie ik uit mijn ooghoek iets bewegen, het is een tak die voortgesleept wordt door een bever! Het dier zwemt naar een gigantische takkenbos, de burcht.
Daar zien we ook een tweede bever en wij blijven nog lang genieten van dit bijzondere schouwspel. Verder op pad zien wij een dier de weg oversteken. Deze keer geen eekhoorn, die er een spelletje lijken te maken van de oversteek. Nee het is een lynx! Hij maakt zich wel snel uit de voeten met die grote achterpoten maar we kunnen hem goed zien, met de kwastjes boven op zijn oren. Kippenvel want dit is echt uniek.
Bij een volgende stop lopen wij een trail naar een uitkijkplatform bij de five finger rapids, een stroomversnelling in de rivier met rotspartijen waar vroeger de raderboten tussen door moesten laveren en dat ging niet altijd zonder schade. Terug naar de auto moeten wij nu via trappen 227 treden weer omhoog. De heuvels tonen zich hier al meer met herfstkleuren en dan zijn wij in Whitehorse, hoofdstad van Yukon met 30.000 inwoners. Wij eten een Ierse pie met Yukon twist in de gold pan saloon van ons fijne hotel en maken een avondwandeling langs de sms Klondike een raderboot en langs de Yukon rivier. Topdagje.