Dag 6

Ondergronds met een outlaw

Vanochtend bezoeken wij de Meramec Caverns, een grottenstelsel in de heuvels van de Meramec Vallei. Het verhaal wil dat dat de bende van Jesse James na een overval hier een toevlucht zocht maar de sheriff met zijn posse had ze achtervolgd. Het plan was om de bende uit te hongeren maar na 3 dagen ging de sheriff de grot in en trof daar in het donker alleen de paarden aan. De bende was via het koude water van de ondergrondse rivier ontkomen.
Een gids leidt ons door het stelsel met stalagmieten en -tieten. Enkele zijn helemaal samen gesmolten. Wij bezoeken als laatste het theater waarop de wand van de grot een lichtshow wordt vertoond met beelden van de VS begeleid door het volkslied, typical.
Daarna gaan we op pad, deels langs de oude Route 66, en bekijken de oude watertoren in Bourbon, Wagon Wheel Motel en muurschilderingen in Cuba, Munger Moss Motel in Lebanon en Rest Haven Court in Springfield. Onderweg stopten wij bij de Devils Elbow Bridge, waar zowaar een zelfde camper stond, en ja hoor ook bezig om deze weg te brengen maar dan naar Los Angeles. Onderweg viel het kooktoestel door het gehobbel weer uit elkaar. Maar weer vast gemaakt tot een volgende keer. Vandaag was het weer mooi weer, vriendelijk zonnetje maar nog wel frisjes. De nachten blijven volgens de weerman nu vorstvrij.
Morgen weer een stuk route 66 met bizare bezienswaardigheden tot Tulsa Oklahoma. Zitten nu op de KOA camping in Springfield Missouri.