Dag 4

Pech op Dierendag

Deze morgen gaan wij nog trails lopen in dit prachtige Starved Rock State Park. Wij bezoeken de Lovers Leap Overlook met uitzicht op de Illinois River en maken op verzoek een foto van een jong stel dat even zonder kindjes op stap is. Dan volgt het uitkijkpunt Eagle's Bluff waar geen zeearend is te zien. Dan komen wij via trappenbij de Wild Cat Canyon ,dit is dus het eerste dier, waar nog een groot deel van een bevroren waterval is te bewonderen. Dan lopen wij terug en arriveren bij French Canyon, ook mooi. In het bezoekerscentrum knoopt een vrijwilligster een praatje aan. Dan gaan wij naat de camper voor een bakkie. Als we net zitten parkeert iemand een dikke 4wd pal voor onze neus. Desgevraagd gaat hij ergens anders staan maar even later parkeert er weer iemand. De maat is nu vol en wij zoeken een rustiger plekje aan het einde van de P. Helaas stuur ik iets te vroeg in en de achterste hoek van de camper raakt nog net een geparkeerde auto. Shit!
Toevallig is een medewerker van het park bezig met pionnen en die belt weer een collega die weer belt met het kantoor. Na enige tijd komt de staatspolitie en er wordt een rapport opgemaakt. Dat duurt heel erg lang en ondertussen arriveert de eigenaar die niet blij is met wat hij ziet. De auto is nog geen half jaar oud en hij had hem juist ver weg neer gezet want dan is er minder kans op portierschade. Ik voel me nog schuldiger maar hij aanvaardt mijn excuses. Wij kletsen wat terwijl de agent weer een rapport opmaakt enhet duurt weer lang. Uiteindelijk kunnen wij onze weg vervolgen maar omdat het al zo laat is slaan wij een doel over en zoeken route 66 op en belanden in Springfield. Daar is een snackbar met de naam Cozy Dog, dit is dus het 2e dier, waar wij een cozy dog nuttigen. Dit is een variant op de hotdog die met deeg wordt omwikkeld en op een stokje wordt geserveerd. Lekker met huisgemaakte friet.
Edward Waldmire is de uitvinder van deze lekkernijen zijn inmiddels bejaarde zoon knoopt een praatje aan en geeft ons wat gedenkwaardige souveniertjes. Zijn zoon heeft inmiddels de familiebusiness overgenomen, leuk dat soort verhalen.
Dan strijken we neer op onze camping DoubleJ in Chatham.
Morgen nog naar Abraham Lincoln.