Dag 10

Reisdag 10

Zaterdag 29 juli gaan we vroeg op pad. Er moet eerst nog een groepselfie worden gemaakt bij de rim . Omdat we gisteren niet bij elkaar waren is dat nog een ontbrekend stukje. Daarna op speurtocht naar de uitgang van het park.
De navigatie werkt hier niet dus het duurt een tijdje voordat dit gelukt is.
Nu op naar Monument Valley. Een andere staat (Utah) en een andere tijdzone!
Er doemen al snel totaal andere landschappen op. We wanen ons in een tekenfilm van Lucky Luc of een western met John Wayne. Midden in het nationaal park Monument Valley is onze camping met de veelbelovende naam “the View”.
De campers staan in 1 rij zodat we van beide kanten een perfect uitzicht op de omgeving hebben. Bij de camping is ook een hotel met een restaurant met panorama uitzicht.
De kinderen hebben van ons nog een etentje tegoed dus hier is een mooie gelegenheid om te trakteren.
We komen er hier achter dat alcohol in Utah geen gemeengoed is. Sterker nog, je mag het kopen maar moet er naar op zoek en in de restaurants wordt het niet geschonken.
Dus bij het eten bestellen we alcoholvrij bier en alcohol vrije wijn. Heel bijzonder van smaak vooral de wijn. Het eten smaakt super. We kiezen voor plaatselijke gerechten zoals stoofschotel van schapenvlees en taco’s met bonen en pepers.
Na het eten hebben we prachtig zicht op de omgeving met de steeds lager zakkende zon.
Voor het slapen doen we met z’n allen een potje 30 seconds.