Dag 16

Reisdag 16

Vrijdag 4 augustus staat een ander hoogtepunt op het programma. Femke, Bart, Renske, Bart en Michael gaan skydiven.
Om 7.30 uur worden wij verwacht op het vliegveld dat een half uur rijden van de camping ligt. Ondanks de lange dag van gisteren staan we dus weer vroeg op.
Het is nog niet helemaal duidelijk of de sprong zal plaatsvinden in verband met verwachte regen en onweer. Net als bij de vlucht boven de Grand Canyon hebben we geluk. Het weer zit mee dus er kan gesprongen worden. Er wordt weer gewogen en er moeten verklaringen worden ingevuld. Daarna volgt een uitgebreide instructie.
Er springen 2 mensen tegelijk met een instructeur. Bart V. Mag als eerste samen met een meneer van 70 jaar. Hij springt speciaal vandaag omdat precies 73 jaar geleden zijn toen 22 jarige vader uit een brandend vliegtuig boven Duistland is gesprongen.
Hij vertelt erover aan ons. Zijn vader was de oudste in het vliegtuig. De piloot was 21 jaar, de co-piloot 20 en de schutter 17 jaar. Een mooi verhaal en prachtig dat hij dit nu kan doen!
Bart krijgt een vliegpak aan en vertrekt richting het kleine vliegtuigje. Na ongeveer 20 minuten worden wij gewaarschuwd dat hij binnen 3 minuten zal gaan springen.
We lopen naar het landingsterrein en zien dan boven in de lucht een heel klein zwart stipje: het vliegtuig. Als het langzamer gaat vliegen zien we de eerste eruit springen en kort daarna de tweede. De hoogte is dan ongeveer 5 kilometer. De springers moeten in het vliegtuig op schoot gaan zitten bij de instructeur en worden dan strak vastgesnoerd. Als de instructeur springt gaan ze dus vanzelf mee. Eerst volgt een vrije val. Met een snelheid van 180 km per uur valt Bart naar beneden. Dan zien we de parachute open gaan. Daarna zweven ze naar beneden. De instructeur haalt nog wat trucjes uit zoals salto’s en dan volgt de landing. Nu staan Femke en Michael al klaar om in het vliegtuigje te klimmen en volgt bij hun hetzelfde proces. Als laatste zijn Renske en Bart aan de beurt. Renske horen we al een paar minuten voor het landen gillen! Alle vijf vonden zij het een geweldige ervaring en zouden ze zo weer springen. Ze hebben mooi uitzicht gehad over het berglandschap en de Hooverdam en ook een stukje Las Vegas.
Renske en Michael hebben de DVD met wat de instructeur onderweg gefilmd heeft ook gekocht. Een leuke herinnering.
We rijden terug naar de camping en doen onderweg weer boodschappen omdat hier veel supermarkten zijn en we niet weten wat we de komende dagen nog tegenkomen met 2 nationale parken in het verschiet.
Het is pas 12 uur maar voor ons gevoel hebben we al een hele dag achter de rug.
We gaan samen lunchen en daarna zwemmen in het zwembad dat bij de camping zit.
Om 16.20 uur vertrekken Femke, Bart, Michael en Annemarie met de shuttle bus weer richting de strip. We willen het hier ook graag bij daglicht zien en nog wat shoppen.
Renske, Bart, Sam en Anne volgen later en eten op de camping.
Om 20.30 uur ontmoeten wij elkaar weer bij Venetië. Voorbeeld van een hotel/casino/winkelcentrum/vermaak centrum. Er loopt een “Grand canal” doorheen waar gondels varen. Het is dus Venetië in het klein nagebouwd.
We gaan kijken naar de fonteinshow bij een ander hotel en doen dan pogingen om een Lyft te bestellen naar een ander deel van Las Vegas waar we met de zipline zullen gaan.
Dat gaat helaas niet door omdat het gaat regenen. Een uniek verschijnsel hier.
We gaan daarom terug naar de camping en sluiten de dag om 01.00 uur af met een drankje voor de camper.