Dag 19

Reisdag 19

Maandag 7 augustus vertrekken wij richting Yosemite park. Tot de ingang van het park is het maar een uurtje rijden, maar het park is enorm groot. Van de ingang tot het centrum is het anderhalf uur rijden. Dit is de enige plek waar wij nog geen reservering voor hebben om te overnachten. Er zijn in het park een aantal campings die online al heel snel vol waren maar ook een deel hebben dat zij via eerst komt eerst maalt toezeggen. We komen uiteindelijk aan bij een kantoortje waarop staat: campground reservation. We gaan vragen of we kans maken op twee plekken. Er blijkt een wachtlijst te zijn van 36 plaatsen waarop wij dan nummer 37 en 38 worden. Het is 12.00 uur. Als we om 15.00 uur terug komen horen we of we aan de beurt komen.
Ondertussen horen we dat er ook nog een camping net buiten het park is. We bellen en hier zijn nog plaatsen. Groot voordeel: er is een zwembad, er zijn douches en we hebben elektriciteit en water. In het park is dat niet aan de orde.
Na info te hebben gehaald bij het Visitors center over wandelingen voor morgen rijden we naar de camping net buiten het park. We kunnen nog even lekker zwemmen en zitten met uitzicht op de bergen aan de barbecue.