Dag 2

Reisdag 2

Vrijdag 21 juli gaan we vroeg op pad naar de haven. We hebben de overtocht naar Alcatraz gereserveerd. Met de boot ernaar toe is al een mooie ervaring. Zicht op de Golden Gate bridge en Alcatraz zelf. Eer rondleiding over het eiland en het cellencomplex volgt.
Terug in de stad gaan we lunchen in een foodmarket waarna we op zoek gaan naar een fietsverhuurder. We fietsen over de Golden gate bridge en verder naar Sausolito. Flinke wind tegen en ook weer een prachtige ervaring. Femke, Bart, Michael en Bart fietsen terug. Renske, Sam, Anne en Annemarie pakken de ferry terug.
Er staat een pittige wachtrij bij de ferry dus uiteindelijk komen we allemaal bijna tegelijk aan.
Zaterdag 22 juli gaan we de campers ophalen. We vertrekken met de metro naar een buitenwijk waar wij worden opgehaald door de verhuurder.
Uitgebreide uitleg van de campers volgt. Het zijn flinke wagens van ruim 10 meter lang.
We komen er al snel achter dat er veel campers hier nog veel groter zijn. Sommigen met plek voor een auto erin en soms met een inklapbaar balkon met schuifpui.
We zien echt de meest gigantische wagens!
Op zoek naar een supermarkt want we hebben natuurlijk van alles nodig.
Onze eerste camping is een Moss Landing. Een klein plaatsje langs de kust.
We zijn er pas laat maar we hebben barbecues en eten voor erop en erbij en samen blijken we een geoliede machine als het gaat om huishoudelijke taken.