Dag 20

Reisdag 20

Dinsdag 8 augustus willen we een hike gaan doen van een dag in Yosemite.
In verband met het verschil in conditie en kracht splitsen wij ons in twee groepen.
Femke, Bart, Bart en Sam gaan een klim van bijna 20 kilometer doen met een hoogteverschil van 1300 meter. De overige “kneuzen” doen een hike van ruim 13 kilometer met een hoogteverschil van 850 meter. De tijdsduur van beide wandelingen verschilt uiteraard. We rijden om 6.30 uur richting het park zodat we in ieder geval een parkeerplek zullen hebben. Later op de dag is de kans daarop heel klein.
De zwaarste wandeling start vanaf de parkeerplaats. Wij moeten eerst een eind met de shuttlebus om te kunnen starten. Je kan het bijna niet geloven na alles wat wij al gezien en gedaan hebben, maar ook nu zijn we weer heel erg onder de indruk van de natuur en alle prachtige vergezichten. Wat is het ook hier weer mooi! Wij klimmen naar de top van een waterval. Dit is de “misttrail” . We snappen al snel die naam: in de buurt van de waterval is het een enorme nevel die van de waterval afkomstig is. Met de zon erbij worden we getrakteerd om een prachtige uitkijk op de rivier en waterval met een regenboog. Hiervandaan gaan we verder klimmen naar nog een waterval. De top hiervan is meteen het hoogste punt van de wandeling. Die bereiken we na 3 ½ uur lopen.
Ook deze plek is adembenemend mooi. We rusten hier uit en gaan dan bergafwaarts. Dat valt niet mee. Het is zwaar, vooral voor spieren en gewrichten terwijl de klim vooral conditioneel zwaar was. Michael houdt het heel goed vol en ook Anne is fantastisch. De hele tocht hebben we geen klacht of mopper van haar gehoord en is zij heel gezellig.. Echt heel knap! Eenmaal beneden gaan we eerst onze hongerige maag vullen.
Dan op naar de shuttlebus voor de tocht terug naar de parkeerplaats. Nu is het zo druk in het park dat wij 5 bussen voorbij moeten laten rijden voor we aan de beurt zijn.
Als we op de parkeerplaats aankomen zijn de “bikkels”(onze andere groep) ook net terug van hun wandeling. Ook zij hebben genoten en zijn behoorlijk uitgeput.
We rijden terug naar de camping. Nog even zwemmen, douchen en dan lekker aan de borrel en daarna barbecueën.