Dag 21

Reisdag 21

Woensdag 9 augustus vertrekken wij dan naar de laatste camping. We rekken het afscheid nog even door het rustig aan te doen. Aan het eind van de ochtend rijden we richting San Francisco. Even buiten de stad blijkt nog een prachtig groot en afgelegen natuurgebied te zijn. We bereiken de camping na veel kronkelweggetjes en zoeken.
Op een heel stille plek slaan wij voor het laatst ons kamp op.
We mogen hier weer vuur maken tot groot plezier van Sam en Anne.
We hebben geen hout meer dus Sam mag hout gaan kopen bij de receptie. De meneer daar vindt het zo sneu dat hij het zware pak alleen moet dragen dat hij het hout gratis mee krijgt. Anne vindt dit een fijne dag, want: alles moet opgemaakt worden.
En dat is nog best veel. Uiteindelijk houden we ook nog van alles over om weg te geven want we kunnen natuurlijk niets van het proviand, de stoelen en handdoeken die we hier gekocht hebben mee naar huis nemen.
Als Femke toch nog wat hout gaat zoeken blijkt ze bij een wespennest terecht te zijn gekomen. Ze wordt in een paar seconden tijd zo’n 7 of 8 keer gestoken en is daardoor behoorlijk in paniek. Iedereen schiet te hulp. Kleren worden uitgetrokken, de waterslang erop gezet en steekplekken uitgezogen. Femke heeft behoorlijk veel pijn maar komt uiteindelijk in de loop van de avond tot rust. Zo op de laatste avond toch nog een pech geval! De rest van de 3 weken zijn we er met z’n allen zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Tussen het hulpverlenen aan Femke door ruimen we de camper op, maken die schoon en pakken de koffers in. Morgenochtend brengen we de campers terug en worden daarna direct doorgebracht naar het vliegveld.