Dag 7

Reisdag 7

Donderdag 27 juli is het reisdoel Grand Canyon.
Femke, Bart en Renske starten de dag met hardlopen. Best stoer gezien de temperatuur hier. Overdag rond de 40 en ’s nachts 30 graden.
Er wordt nog even gezwommen en dan rijden we na het ontbijt eerst langs de supermarkt (vrouwenactiviteit) en het tankstation (mannenactiviteit).
De reis van vandaag biedt mooie landschappen en zeer wisselende hoogtes.
Halverwege de route lunchen wij met een picknick.
In de middag zien wij het landschap steeds groener worden en stijgen we flink tot een hoogte van ruim 2000 meter.
Bij de entree van het nationaal park kopen we de parkpas waarmee wij alle 6 parken die op de planning staan kunnen bezoeken.
De camping ligt een kleine kilometer van de rand van de grand canyon vandaan. Midden in een bos hebben wij 2 mooie plekken zonder stroom en water. We mogen hier tussen 18.00 en 20.00 uur en tussen 7.00 en 9.00 uur de generator aan hebben dus dat zijn de tijden waarop alles weer opgeladen kan worden en we koffizetapparaat en magnetron kunnen gebruiken. De oven gaat op gas en ook de waterverwarmer werkt zo.
Er lopen hier ook veel wilde dieren rond en het stikt er van de raven dus we kunnen geen spullen buiten laten als we er zelf niet zijn of slapen. Af en toe lopen er elanden langs de camper!
Wij barbecueën samen en maken weer een kampvuur. Hier mag dat in bij iedere kampplaats neergezette tonnen. Hout sprokkelen mag hier niet dus we hebben hout gekocht.