Dag 8

Reisdag 8

Vrijdag 28 juli splitsen wij ons op. Femke en Bart gaan een hike doen in de grand canyon. Van de rand naar beneden richting de rivier. De totale diepte is zeker 2000 meter dus dat zullen ze niet gaan halen. Uiteindelijk hebben zij 4 uur en 3 kwartier gelopen inclusief rusttijd. Het is goed rekenen want de weg terug omhoog duurt 2x zo lang als naar beneden. Het is, hoe lager je komt, steeds warmer. Uiteindelijk komen zij bij een gebied waar het 35 graden is. Pittig dus om bij die temperatuur te klimmen.
Hier krijgt Femke 70 dollar aangeboden van iemand die haar wandelschoenen wil kopen. Hij doet een meerdaagse hike en zijn schoenen zijn kapot.
Het is duidelijk dat zij niet op het aanbod ingaat. De schoenen kosten thuis meer dan 70 dollar en op sokken naar boven is geen optie.
De overige familieleden vertrekken vroeg richting vliegveld voor 1 van de hoogtepunten van de vakantie; de vlucht boven de grand canyon. We maken ons enige zorgen omdat het ’s nachts heel hard geregend heeft en nu nog niet helemaal droog is. We horen ook nog onweer in de verte. Bij slecht weer wordt de vlucht anders gedaan of helemaal niet.
Als we aankomen is het droog en ook de zon breekt door. Fijn!
We krijgen een boardingpass en worden gewogen voor de vlucht begint.
We hebben prima plaatsen. Het is een klein vliegtuig waar 18 passagiers in kunnen en wij zitten op de eerste en tweede rij met 3 naast elkaar.
Wat een fantastische ervaring! Prachtig zicht op de grand canyon.
De beloofde 45 minuten zijn veel te snel voorbij.
Terug bij de camper maken we een lunch klaar om mee te nemen en vertrekken voor een wandeling langs de “rim”, de rand van de grand canyon en ook een stuk pad naar beneden. Door het stuk bos naar de rim toe komen we weer diverse elanden tegen.
Het pad dat langs de afgrond loopt biedt prachtige uitzichten waar we volop van genieten. Na zo’n 7 kilometer komen we uit bij het punt waar we naar beneden kunnen.
Dit biedt weer hele andere uitzichten op de omgeving.
Na de klim terug omhoog besluiten Bart en Sam te gaan lopen naar de camping..
Wij pakken de bus.
Nu komt er weer snel onweer dichterbij dat wij tijdens de wandeling al steeds boven de noord rim (wij zitten aan de zuidkant) zagen hangen.
Het blijft bij een paar lichtflitsen en knallen. We kunnen toch weer samen barbecueën en vuur maken. We roosteren marshmellows en genieten van de rust hier.