Reisinformatie

 • Beheerder van de reis: Annemarie Van Zoest
 • Bestemmingen: -
 • Titel: Rondreis USA West
 • Soort reis: Camperreis
 • Reisdoel: Familie Vakantie
 • Periode: 20-07-2017 tot 11-08-2017
 • Reisomschrijving:

  Donderdag 20 juli werden wij vroeg (5.30 uur) opgehaald door de taxibus vanuit Tilburg.
  Na een vlotte reis arriveerden wij op Schiphol.
  Ook de vlucht met KLM verliep super. Dank aan het vriendelijke personeel!
  En dan staan we zomaar die middag al in San Francisco!
  Een lekkere lange dag dus, dankzij 9 uur tijdsverschil.
  Een taxi brengt ons naar ons hotel in het centrum. We besluiten snel te douchen en dan direct de stad te gaan verkennen om niet ten prooi te vallen aan de jetlag.
  Een uur later staan we bij Fishermans warf, een bekende plek aan de haven.
  Hier liggen zeeleeuwen in groepen op steigers in de haven.
  Hier moeten we natuurlijk vis gaan eten.
  Op zoek naar een geschikte eetplek blijken Femke en Renske het voor het eerst in jaren eens te zijn over waar te eten en belanden wij in een prachtig gelegen restaurant met zicht op de haven.
  Onze kinderen blijken hier een tafel te hebben gereserveerd ter gelegenheid van ons 35 jarig huwelijk! Wij worden getrakteerd. Wat een geweldige verrassing!
  Met de tram terug naar het hotel en de eerste dag zit er na bijna 24 uur erop.

  Vrijdag 21 juli gaan we vroeg op pad naar de haven. We hebben de overtocht naar Alcatraz gereserveerd. Met de boot ernaar toe is al een mooie ervaring. Zicht op de Golden Gate bridge en Alcatraz zelf. Eer rondleiding over het eiland en het cellencomplex volgt.
  Terug in de stad gaan we lunchen in een foodmarket waarna we op zoek gaan naar een fietsverhuurder. We fietsen over de Golden gate bridge en verder naar Sausolito. Flinke wind tegen en ook weer een prachtige ervaring. Femke, Bart, Michael en Bart fietsen terug. Renske, Sam, Anne en Annemarie pakken de ferry terug.
  Er staat een pittige wachtrij bij de ferry dus uiteindelijk komen we allemaal bijna tegelijk aan.
  Zaterdag 22 juli gaan we de campers ophalen. We vertrekken met de metro naar een buitenwijk waar wij worden opgehaald door de verhuurder.
  Uitgebreide uitleg van de campers volgt. Het zijn flinke wagens van ruim 10 meter lang.
  We komen er al snel achter dat er veel campers hier nog veel groter zijn. Sommigen met plek voor een auto erin en soms met een inklapbaar balkon met schuifpui.
  We zien echt de meest gigantische wagens!
  Op zoek naar een supermarkt want we hebben natuurlijk van alles nodig.
  Onze eerste camping is een Moss Landing. Een klein plaatsje langs de kust.
  We zijn er pas laat maar we hebben barbecues en eten voor erop en erbij en samen blijken we een geoliede machine als het gaat om huishoudelijke taken.

  Zondag 23 juli wandelen we na het ontbijt naar de riviermonding op zoek naar zee otters.
  Een leuke wandeling die beloond wordt door een otter die vissend en etend speciaal voor ons een show geeft.
  We rijden dan met de campers richting het zuiden. Op weg naar Pismo beach. De highway 1 rijden we tot Big Sur, een nationaal park. Prachtige vergezichten op de kustlijn waar we halverwege picknicken. Helaas moeten we hier omdraaien. De brug bij Big Sur is kapot door een storm in het voorjaar. We nemen naar de eindbestemming van vandaag een omweg.
  We kwamen in de mist hier aan. Bij iedere kampplaats is een stalen vat waarin een kampvuur gemaakt kan worden. Dat is voor Sam en Anne natuurlijk heel aantrekkelijk. De kampwinkel is al dicht dus het halve bos wordt gesloopt om toch hout te hebben om te stoken.

  Maandag 24 juli vertrekken wij weer verder naar het zuiden. De tank van de campers is inmiddels voor ¾ leeg dus we gaan weer iets nieuws proberen: tanken. Ook dat lukt en we weten nu dat er een tank van 55 galon (= ongeveer 210 liter). Gelukkig zijn de benzineprijzen hier anders dan in Nederland!
  Onderweg moeten er weer boodschappen worden gedaan waarna we eind van de middag aankomen in Malibu. Hier is het mooi weer. De camping ligt aan het strand en dus wordt er gezwommen in de "Pacific Ocean". Een branding met hoge golven houdt ons niet tegen!
  We eindigen de dag met zicht op de zee.