Dag 7

Hearst Castle, elephant seals en Pismo Beach

Vanmorgen geen zin in een ontbijt in het hotel dus op richting Pismo Beach. Langs de weg een leuk bakkertje gevonden, 'Seaside Café and Bakery'. Heerlijke oven verse croissants en chocolade broodjes met een heerlijke bak koffie. Wat wil een mens nog meer op de vroege ochtend.

Vandaag staat Hearst Castle en de elephant seal op het programma dus op richting San Simeon. Vanaf de weg zie je Hearst Castle al liggen op de top van de heuvel. Een erg mooi gezicht. Op naar het visitor center waar ons geadviseerd wordt om de Grand Room Tour te doen aangezien het onze eerste keer is dat wij hier zijn. De bus staat al klaar dus we kunnen gelijk instappen. Met de bus gaan we nog verder de heuvel op naar Hearst Castle, onderweg komen we verschillende soorten dieren tegen. Het blijkt dat mr. Hearst vroeger een complete dierentuin had op zijn kasteel. Onder andere ijsberen, giraffen en zebra's. Er lopen nu nog steeds zebra's rond tussen het vee. Erg apart om te zien. Boven op de heuvel gekomen staat onze gids ons al op te wachten. Eerst begint ze buiten het één en ander te vertellen over de familie Hearst, de geschiedenis en het ontstaan van Hearst Castle. Hierna gaan we naar binnen om een aantal vertrekken te bekijken en ook hier krijgen we een stukje geschiedenis te horen. Erg bijzonder hoe dit ontstaan is. En erg mooi om te zien dat er nog zoveel kunst bewaard is gebleven. Er zijn stukken die dateren van 300 tot 800 jaar geleden. Na de rondleiding hebben we nog de gelegenheid om buiten rustig rond te lopen. Ook de tuin is met zorg aangelegd en ook hier weer veel bijzondere planten en bomen en kunst in de vorm van allerlei beelden. Het uitzicht over het dal is rondom spectaculair. In de wijde omgeving is geen andere bebouwing te vinden, echt heel bijzonder. Na het nemen van de nodige foto's op naar de bus, maar niet voordat we het bijzonder mooie binnenzwembad hebben bewonderd. Mr. Hearst was zijn tijd ver vooruit. Hoe dat is aangelegd ook al weer zo bijzonder mooi. Anyway hierna toch echt de bus terug genomen naar het visitor center. Nog even rondgekeken in de shop en toen op weg naar onze volgende stop,de elephant seal.

Vanaf Hearst Castle is het maar een klein stukje rijden naar Elephant Seal boardwalk and trail. De elephant seal liggen heerlijk in grote getale op het strand. Je kunt ze inderdaad bijna aanraken, zoveel en zo dichtbij. Erg leuk om te zien.

Hierna toch wat hongerig geworden en hebben een heerlijke burger gescoord in San Simeon bij Sebastian's. Het is waarschijnlijk de enige eettent in San Simeon, maar de burger is super!! Hierna nog een stukje de pier van San Simeon opgelopen.

Terug in ons hotel hebben we nog even gerelaxt aan het zwembad. Aan het eind van de middag zijn we naar Pismo Beach gereden om daar een hapje te gaan eten. Bij de pier van Pismo Beach hebben we de zon zien ondergaan in de oceaan. Erg mooi kleuren schouwspel. Hierna zijn we ribs gaan eten in een bbq-restaurant. Was erg lekker maar eigenlijk ook weer teveel. Het was weer een heerlijke dag met veel nieuwe indrukken. Morgen gaan we naar Tulare en wie weet wat ons daar te wachten staat.