Dag 13

Op naar Bryce National Park

Vandaag gaan we naar Bryce. De route gaat eerst door het Zion National Park, dus nog even genieten van de geweldige uitzichten.
Eenmaal Zion National Park achter ons gelaten zie je de natuur al snel veranderen, de rotspartijen krijgen meer een geelgroene kleur. Het is vandaag niet zo heel ver rijden, wat ook wel weer fijn is. Voor we bij Bryce aankomen rijden we eerst een stukje door het Dixie National Forest. Hier ook al weer van die prachtige roodkleurige rotspartijen waar weer menige foto is genomen.
Het Best Western Bryce Canyon Grand Hotel is snel gevonden. Gelukkig kunnen we gelijk inchecken waardoor we de koffers kwijt kunnen op onze kamer. Het hotel is ook weer op een prima locatie gelegen, maar een paar minuten van het Bryce National Park vandaan. Het hotel ziet er prima uit.
We zijn na een bak koffie richting het Bryce National Park gegaan. Wanneer je het park inrijdt, zie je voornamelijk dennenbomen, totdat je op een uitzichtpunt komt. Dan is net een sprookjesland. Allemaal verticale rotspartijen, super gaaf om te zien. We hebben de roundtrip bij sunset point gelopen. Dit is een erg mooie route waarbij je helemaal de kloof in gaat. Op sommige plekken is de route redelijk steil. Goede schoenen zijn zeker aan te raden. De uitzichten zijn echt magisch, heel bijzonder. Het is een route van 1,3 mile.
Met de auto zijn we naar Inspiration Point, Bryce Point, Paria View en Fairyland Canyon gereden. Op elk van deze punten is het uitzicht fenomenaal en sprookjesachtig. Al met al is ook Bryce National Park een geweldig park dat je gezien moet hebben. Hierna lekker terug naar het hotel om te douchen, al het stof van het park eraf spoelen.