Dag 17

Op naar de Grand Canyon, maar eerst de Upper Antelope tour

Vanmorgen rustig aan kunnen doen, we hoeven vanmiddag pas om 15.00 uur in Page te zijn voor de Upper Antelope tour. En we gaan de tijdzone weer door, waardoor het een uur vroeger is.
Ontbeten bij de Combo Ridge, een hele leuke tent tegenover Desert Rose Inn & Cabins. Hierna zijn we richting Page gereden. Daar aangekomen zijn we eerst naar de Horseshoe Bend gegaan, als je in de buurt bent moet je daar zeker gaan kijken. Erg mooi!
We hebben nog een uurtje over, dus ook nog even bij de Wallmart maar binnen gegaan. Altijd leuk om hier even binnen te lopen en je te verbazen over de grootverpakkingen die ze hier hebben en het uitgebreide assortiment.
Om 15.00 uur ons gemeld bij de Antelope Navajo tours in Page. Zo te zien zijn we niet de enige. Een vijftal trucks staan al klaar, waar per truck ongeveer 12 personen in gaan. Om 15.30 uur gaan we per truck richting de canyon. Het is een ritje van ongeveer 20 minuten. Bij de canyon aangekomen gaan we per groep van 12 met gids de canyon door. Wat je dan te zien krijgt overtreft alle verwachtingen. Zo bijzonder, het is niet in woorden uit te drukken, dit moet je echt met eigen ogen zien. Zo gaaf! De gids geeft een hele goede uitleg en vertelt wat over de historie. En tevens wijst hij je er op hoe je het beste je foto kan maken. Heel bijzonder! En uiteraard prachtige foto's gemaakt.
Na de tour moeten we snel door naar onze volgende locatie in de Grand Canyon. Het is nog tweeënhalf uur rijden en het wordt donker. We hebben onderweg de zon onder zien gaan, erg mooi hoe de lucht verkleurd. In het donker de Grand Canyon door, dat is geen pretje, het is dan ook echt donker. Blij dat we uiteindelijk veilig bij de Red Feather zijn aangekomen. Snel ingecheckt, het was wel druk, en een hapje gegeten bij een pizza-tent. Toen lekker douchen en even relaxen. Het was weer een enerverende dag die zeker de moeite waard was.