Dag 22

San Diego in één dag

Vanmorgen was het erg mistig, je kon de stad horen maar niet zien. Dat hebben we niet eerder meegemaakt. Eerst maar ontbijten bij de Tequila Factory, eenvoudig maar prima ontbijt. Drieënhalve week in USA is niet goed voor de lijn. Er is zoveel keuze in eten, en de porties zijn groter dan wij gewend zijn. Je moet dus echt wel opletten. Anyway na het ontbijt hebben we met de Old Town Trolley de highlights van San Diego bezocht. Zo kun je in één dag toch een goede indruk van de stad krijgen. En je hoeft niet zelf te rijden. Ook wel fijn voor een keer. Onze eerste stop is bij de Cruise Ship terminal, er liggen op dit moment twee cruiseschepen in de haven, het kan dus druk zijn op de route. Wel leuk om te zien, zijn net kleine dorpen, zo groot zijn die schepen. We zijn langs de kade doorgelopen richting het USS Midway Museum, is maar een korte wandeling, dus prima te doen. Het museum is een vliegdekschip waar je in kan. Wij zijn niet naar binnen gegaan maar doorgelopen naar The Kissing Statue, dat is een beeld van een matroos die zijn vriendin gedag zoent voor hij met het schip vertrekt. Erg groot beeld, ook weer leuk om te zien. Hierna zijn we doorgelopen richting Horton Plaza, je kunt ook wachten op de trolley, maar wij vonden het leuker om te lopen, zo zie je toch net iets meer en de afstand is prima te lopen. Horton Plaza is een groot winkelcentrum met ruim 100 winkels. Dus wil je shoppen, dan kan dat daar prima. Ook staat daar op het plein een mooie fontein, voor The Grand hotel. Bij Gaslamp Quater zijn wij weer op de trolley gestapt. Het gaat dan richting Coronado Peninsula, dat is toch echt te ver lopen. We gaan de Coronado Bridge over, alleen dat is al een beleving op zich. Een mooie en hoge brug, het uitzicht vanaf de brug over San Diego is heel mooi. Je kunt over de hele stad heenkijken. De auto's rijden behoorlijk hard over de brug, tenminste dat idee heb je wel. Coronado Peninsula is heel bijzonder, veel karakteristieke huizen en ook hier weer veel winkels en restaurants en het strand niet te vergeten. Het is een mooi strand waar het goed toeven is. Langs het strand staat een prachtig hotel, Hotel del Coronado. Na hier rondgekeken te hebben, hebben we de trolley weer gepakt en zijn we terug de brug overgegaan. Bij Little Italy zijn we uitgestapt. Ook hier weer een karakteristieke wijk met leuke restaurants. Het ziet er allemaal prima uit. Na rondgekeken te hebben, hebben we de trolley weer gepakt naar ons beginpunt Old Town San Diego. Het leuke van zo'n trolley is dat je zelf kunt bepalen waar en of je uitstapt tijdens de route. Als je de hele route blijft zitten, dan ben je ongeveer twee uur onderweg. Wat goed is aan de Old Town Trolley Tours is dat alle chauffeurs erg veel weten van San Diego en de historie en dit onderweg ook allemaal vertellen, erg interessant.
We zijn terug gegaan naar ons hotel en hebben nog even bij het zwembad gelegen, het is tenslotte prachtig weer geworden.
In de avond hebben we heerlijk gegeten bij de Indian Grill, heerlijk Indiaas eten en op loopafstand van ons hotel. Na het eten nog wat rondgelopen in Old Town San Diego en hierna terug naar het hotel. We hebben een goede en positieve indruk gekregen van San Diego. Morgen gaan we naar ons laatste hotel van onze vakantie in Santa Monica, we laten ons weer verrassen.